Jo Sverre Sande starter sin lanseringsturne for den nye plata med kirkekonserter.

«E» er tittelen på Jo Sverres første soloutgivelse på CD og LP. 10 sjølskrevne sanger sunget på klingende rindalsdialekt. Tekstene handler om de nære ting. Jo Sverres betraktninger om livet og samfunnet. Rindalingen er allerede kjent for et bredt publikum etter at sagnene «Ka om», "Takk fer det oss ha fått» og «Ostoppele» har gått sin seiersgang på norske radiostasjoner. Fra oppstartskonserten i Ranes kirke går det klart fram at han når ut til et bredt publikum. På kirkebenkene satt barnebarn, foreldre og besteforeldre i skjønn forening og klappet taktfast etter hver sang.

– Veldig fornøyd med den responsen jeg får, sier Jo Sverre Sande etter konserten.

Flere av konsertdeltakerne har kjøpt plate eller CD og benytter anledninga til å få den signert. Mange får seg også en trivelig prat med artisten. Det skal ikke legges skjul på at en del av slekta er blant publikum.

– Det er fint å synge i kirkerommet å ta sangene litt ned. Det blir en spesiell stemning og det er god akustikk, forklarer Sande hvorfor han velger å starte sin lanseringsturne med kirkekonserter.

På turnelista står Ranes, Rindal, Meldal, Orkanger og Todalen.

– Så tar jeg med bandet på turne seinere og da spiller vi blant annet i kulturhuset i Surnadal. Det blir litt anna trøkk, sier Sande.

26-åringen har en stemme som passer perfekt for kirkerommet. En ren kraftfull stemme som utnytter akustikken til fulle. Sangene er fengende poplåter med tekster som når og til dels også rører publikum.

– Jeg er nesten på gråten. Dette var kjempebra. Hele stemninga. Fikk lyst på en konsert til, sier Frank Spoon Botten, sjøl en habil musiker og plateprodusent.

Jo Sverre er i ferd med å bli et etablert navn i norsk popkultur. Han spilles ofte på radio, streames i store mengder fra Spotify og inviteres til å synge på store konserter. Rindalingen er glad for og ydmyk overfor de gode tilbakemeldinger han og hans nye plate får. Han kan nok regne med bra salg etter hvert som turneen skrider fram.

– Jeg merker folk har blitt nysgjerrige etter å ha hørt meg på radio, sier Jo Sverre.