Det var i slutten av juli kvinna ble pågrepet av politiet og siktet for grovt bedrageri. Hun ble varetektsfengslet i fire uker, i to av dem med brev- og besøksforbud. I kjennelsen gikk det fram at retten fryktet bevisforspillelse og at kvinna ville reise ut av landet dersom hun ble løslatt. Etter fire uker ble hun sluppet fri. Politiet hadde brukt de fire ukene til å gjennomføre avhør og etterforske saka videre, og fryktet ikke lenger bevisforspillelse.

– Vi mener å ha dannet oss et godt bilde av saka, sier Knut Corneliussen i økoteamet i Møre og Romsdal politidistrikt til Driva torsdag. Corneliussen er påtaleansvarlig, og har fått den ferdig etterforskede saka oversendt fra økoteamet. Han skal nå ta stilling til påtalespørsmålet: Hvorvidt etterforskningen viser at kvinna har gjort seg skyldig i straffbare forhold, og om det skal reises tiltale mot henne. Det er vanskelig å anslå når påtaleavgjørelsen vil foreligge, men Corneliussen antyder januar/februar.

Kvinna i 30-åra erkjente seg i retten ikke straffskyldig etter siktelsen da hun ble varetektsfengslet.

Hun forklarte seg da generelt om virksomheten sin: I 2015 startet hun en vanlig forretning hvor hun skulle selge gull. I 2016 gikk hun over til investeringsvirksomhet. Virksomheten drev hun blant annet gjennom en lukket Facebook-gruppe. Medlemmene i gruppa investerte i selskapet. I april i år begynte virksomheten å gå dårlig. Kvinna forklarte at dette skjedde fordi hun hadde planlagt dårlig. De som var med i gruppa ga henne dårlig rykte i sosiale medier. Slik ville ingen andre handle hos henne, forklarte hun.

– Retten fester ikke lit til siktedes forklaring om at hun har drevet investeringsvirksomhet, heter det i kjennelsen fra tingretten.

Kvinna ønsket ikke å svare på spørsmålet fra aktor om det stemmer at hun har mottatt penger for varer hun fremdeles ikke har levert.

Det er mange som har anmeldt kvinna, og forklart at de ikke har mottatt forhåndsbetalte varer til tross for gjentatte purringer over lengre tid. Til sammen er det registrert 48 anmeldelser i saka, sier Corneliussen. Beløpene varierer fra noen tusen kroner til flere titalls tusen. Anmeldelsene kommer fra hele landet, noen av dem er også registrert fra utlandet. Det er tidligere omtalt at valutaregisteret viser at kvinna har overført 22,8 millioner kroner til utlandet.

Nylig startet kvinna ny virksomhet. Formålet er blant annet å importere og selge smykker og andre produkter.

– Jeg går ut fra at de som har etterforsket saka er klar over og kjenner til dette, sier Corneliussen. Han legger til at det ikke er satt noen begrensninger for kvinnas muligheter til å drive næringsvirksomhet.

– Det har heller ikke kommet noen nye anmeldelser på henne. Det har vært rolig en stund, kommenterer han.