– Litt vemodig, sier Johan Øiestad, som har vært medlem i en årrekke og i flere perioder har innehatt presidentvervet i klubben.

Sammen med Alf Harald Dragseth, som også har innehatt presidentvervet, og mangeårig styremedlem Anne Nerland, forklarer han at det er mangelen på rekruttering som er hovedårsaka til beslutningen, som ble fattet av et enstemmig medlemsmøte før sommeren.

Var en sterk og aktiv klubb

De siste åra har medlemstallet i klubben dalt til 12–13. Miljøet har vært godt, men med lavt medlemstall har det vært slitasje på sentrale verv. Iherdige forsøk på rekruttering av nye medlemmer har ikke ført fram.

– Vi har vært i kontakt med utrolig mange. Men det ser ikke ut til å være interesse for det, sier Øiestad, og antyder at det kan være noe i tida som gjør at interessen er lavere.

– Kanskje handler det om fritid; at fritida er verdifull for folk. Jeg vet ikke.

Øiestad minnes ei tid da Sunndal Rotary var en sterk og aktiv klubb. En bidragsyter i lokalsamfunnet. Klubben ble stiftet i november 1959. Siden har det vært ukentlige møter, med unntak av de siste åra, med møter annenhver uke.

– Åra med Rotary har vært veldig lærerike, og jeg har blitt kjent med mange, sier Øiestad.

Også foreningene i Oppdal og på Averøya er nylig lagt ned, og dermed finnes det i dag bare aktive klubber igjen i Surnadal og Kristiansund på Nordmøre.

Rotary er en stor organisasjon på verdensbasis, og har blant annet fått mye anerkjennelse for sitt arbeid med å utrydde poliomyelitt.

Penger til Røde Kors

I forbindelse med nedleggelsen ønsket Sunndal Rotary å gi en gave til et godt formål.

– Vi kom fram til Røde Kors etter en liten idédugnad, forteller Dragseth. Han forklarer at pengene skulle gå til en organisasjon som driver godt og samfunnsnyttig lokalt arbeid.

20.000 kroner sto det på sjekken som denne uka ble overlevert en glad leder i Sunndal Røde Kors, Astrid Uv Gravem.

– Jeg er kjempelykkelig, stråler hun, og forteller at pengene skal brukes til å få på plass etterlengtet utelys og arbeidslys på Røde Kors-hytta i Grødalen.

– Denne gaven kommer virkelig til nytte, understreker hun. Arbeidet er allerede i gang, og Gravem håper det skal være i mål rett over årsskiftet.