I juni var Molde-mannen på ferie og fisket laks i Eira, da han valgte å sette seg bak rattet – til tross for at han hadde drukket cirka fem halvlitere. Etter å ha kjørt cirka to kilometer på vegstrekningen i Eresfjord, kom høyre bakhjul utfor vegbanen og traff et tre som sto helt inntil vegen. Mannen, som var alene i bilen, slapp fra det hele uten skader, men kjøretøyet fikk store skader. Mannen fikk panikk og dro rett til ei hytte for å overnatte der etter hendelsen. Politiet oppsøkte mannen, som måtte avgi blåseprøve og bli med til blodprøvetaking. Prøven viste en promille på 1,33.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten nylig. Han er tidligere dømt for promillekjøring ved to anledninger. Forholdet i juni ble begått i prøvetida for den siste saka. Dermed ble det fastsatt samlet dom.

Mannen ble dømt til 45 dagers fengsel. Han må i tillegg betale en bot på 65.000 kroner, en og en halv ganger brutto månedsinntekt.

Han ble også fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for alltid, slik det følger av vegtrafikkloven – når en person blir ilagt straff for ny kjøring i påvirket tilstand, som er begått seinest fem år etter at reaksjonen ble fastsatt for den tidligere overtredelsen.