Fredag 9. februar er det klart for premiere på «Arv – en ferdigstøpt revy» i Hovshall, der målet er å lage tidenes beste avgangsrevy.

Ambisjonen er klar, i år som tidligere går revygjengen naturligvis for å lage tidenes beste avgangsrevy. Den tradisjonelle avgangsrevyen ved Sunndal vidaregåande, «Arv - en ferdigstøpt revy», har premiere i Sunndal Kulturhus, Hovshall, fredag 9.februar.

– Vi går naturligvis for tidenes beste, det å «gruse» forrige avgansrevy er alltid målet. Det er bra å ha dette som mål, og så får vi se om vi klarer det da, det er det publikum som må avgjøre. Det sier revykoordinator Edel Magnhild Hoem.

Hun forteller om en flink gjeng som har skrevet og skrevet – og skrevet, helt siden september. Og tirsdag var det rolletildeling, så nå blir det full fart framover.

– Nå trapper vi opp og øver fra og med denne helga og alle helger fram til revyhelga. Den 2. februar flytter vi inn i Hovshall, og der blir vi boende fram til premieren, fastslår hun.

Ifølge Hoem blir dette en tradisjonell revy med mange aktuelle saker, mest fra sunndalssamfunnet, men også noe nasjonalt og internasjonalt.

– Det blir litt lett blanding av alt, men det er en slags story dette, en story som er knyttet til sunndalssamfunnet litt fram i tid, forteller hun.

Både personalet og elevene bidrar, og alle gleder seg på det som blir avgangsrevy nummer 41 i rekka ved Sunndal videregåande skole.

– Gjennom arbeidet med revyen får elevene vist seg fra mange andre sider. De er veldig sjølgånede disse elevene, og jeg synes det er veldig positivt at alle er så ivrige. Jeg tror det er artig for alle å få avslutte med en slik revy, sier Hoem.

Også i år har avgangselevane fått med seg et svært kompetent revyband. Dette er Øystein Sandbukt, Lars Måløy, Frode Bae og Jo Inge Nes.

– Det er dyktige musikere vi har fått med oss, sjøl om vi også har egne musikere i kullet. Disse vil heller bidra på scena, forteller Hoem.

Instruktør er Trude Folde, mens Jan Erik Myren sikrer god lyd og Thomas Ottem Grødal sørger for god lyssetting.

Årets revyplakat er også klar, og det er Hanna Melkild Wergeni, avgangselev i 3 ST, som har tegnet denne.

– Vi ønsker i alle fall alle velkommen til årets revy, som altså tar sikte på å bli «tidenes beste» i år også. Så får publikum etterpå avgjøre om vi klarte det, avslutter Hoem.

I tillegg til premieren fredag 9. februar blir det også en forestilling kvelden etterpå, lørdag.