Sunndalsordfører Ståle Refstie (A) mener utspillet fra Per Steinar Husby om å styrke regionen med utgangspunkt i nysjukehuset på Hjelset, har mye fornuftig for seg

– Det er først og fremst fordi det er stort behov for utbedring av vegnettet i Nordmøre og Romsdal for å bedre tilkomsten til det nye sjukehuset på Hjelset for hele regionen, sier Ståle Refstie.

Kinderegg

– Dette gjelder inn- og utfartsvegene fra både Kristiansund og Molde, men også veger som E39 mellom byene og fylkesveg 62 mellom Sunndalsøra og Hjelset. På fylkesveg 62 er blant annet Meisalstranda og Tjellekleiva problematiske strekninger som bør utbedres, ikke minst for å bedre kommunikasjonen internt i nye Molde kommune. Så vil i tur bedre vegnett bygge Nordmøre og Romsdal enda bedre sammen som bo- og arbeidsregion. Om dette skaper større felles identitet gjenstår å se, men i så fall er det et Kinderegg, sier Ståle Refistie.

Todalsfjordprosjektet

Han sier at «sjukehustriangelet» absolutt har noe for seg.

– For Sunndal er imidlertid Todalsfjordprosjektet og ferjefri fv. 670 mellom Sunndal og Surnadal det viktigste prosjektet nå. Slik skal vi skape et døgnåpent Indre Nordmøre, og bygge Indre Nordmøre sammen som bo- og arbeidsmarked. Når det er sagt, henger Todalsfjordprosjektet sammen med tenkningen rundt et sjukehustriangel. Ferjefri veg mellom Sunndal og Surnadal, betyr døgnåpen veg for hele Indre Nordmøre til Molde og Kristiansund. Det betyr også ferjefri veg fra Molde til Trondheim.

– Per Steinar Husby mener det må bygges bedre veg på flere strekninger mellom Sunndal og Hjelset. Hvor viktig er det for Sunndal?

– Bedre veg mellom Sunndal og Hjelset er først og fremst viktig for nye Molde kommune. Så er det selvfølgelig viktig for Sunndal, som slik får raskere veg til det nye sjukehuset, og kobles bedre sammen med bo- og arbeidsregionen i Molde.

– Deler du synspunktet om at et samarbeid om samferdselsprosjekt kan bidra til raskere realisering?

– Ja. Nordmøre og Romsdal samarbeider allerede om felles samferdselsprioriteringer gjennom Samspleis AS, og dette samarbeidet bør absolutt benyttes og dyrkes for å realisere de nevnte prosjektene. Så er det også viktig at regionrådene både på Nordmøre og i Romsdal finner hverandre og samarbeider godt i dette arbeidet. Her har vi felles interesser.

– Har du tro på et sterkere regionalt samarbeid, der kommuner fra både Nordmøre og Romsdal er med?

– For meg har Nordmøre og Romsdal lenge vært én region. Vi utfyller hverandre, henger samferdselsmessig godt sammen - og har næringsliv som utfyller hverandre og samarbeider godt. Vi har alt å vinne på å samarbeide bedre og jobbe oss sammen til en felles, sterk region. For meg gjelder det nesten uansett område, sier Ståle Refstie.