- Jeg synes jeg fikk til et godt løp, og da jeg tok igjen de andre ganske tidlig var tilbakemeldingene underveis også gode, smilte Lars Moholdt som gikk inn til suverent NM-gull under langdistansen i ski-o på Lygna i dag.

Da ble det også Kongepokal til karen fra Rindal.

- Med Kongepokalen gjorde det at konkurransen fikk ekstra stor betydning. Det var ikke bare det viktigste løpet i Norge i år, men siden VM på Budor tilbake i 2015, smilte Moholdt som også fikk med seg et gull fra det nevnte VM.

Men i dag var det Kongepokalen han kunne speile seg i, og med dagens seier er Wing-løperen eneste norske ski-o løper med 3 av sorten.

Godt å ta med seg på vei mot større oppgaver, under EM, noen uker frem i tid:

- Jeg fikk gode svar her på Lygna, både i går og i dag. Når vi kommer til EM i Bulgaria, er målet å komme på pallen.

I dag fikk Moholdt selskap på pallen av Øyvind Wiggen og Jonas Madslien. Det skilte bare ett fattig sekund mellom sølv- og bronsevinnerne, men de var distansert med mer enn 6 minutter av dagens mann på Lygna.

Der det var favorittseier i herreklassen, må en kunne si at det var noe mer overraskende i den mer åpne dameklassen.

Men desto mer hyggelig at det ble «hjemmeseier» til Barbro Kvåle – som etter langrennsatsing i hele seniortiden denne helga var tilbake i ski-o løypa på jakt etter NM-medaljer:

- Jeg hadde en liten drøm om det at jeg kunne klare det. Men det er mange som går bra skiorientering i Norge, så det kommer ikke av seg selv, sa Barbro Kvåle etter å ha gått inn til Kongepokal.

Etter en «frekk» kutting mot slutten av løypen festet hun imidlertid grepet på konkurransen, og kunne til slutt juble for seier, NM-gull og Kongepokal.

- Jeg startet tidlig, og gjorde en feil mot slutten av løpet. Så jeg var langt i fra trygg på seier da jeg kom i mål.

Men nå ble det til slutt drøye halvminuttet ned til sølvvinner Anna Ulvensøen, uten at det gjør at Kvåle ser frem mot EM i skiorientering om to uker:

- Langrenn er hovedidretten min, og EM kolliderer med skirenn – som jeg da prioriterer foran.

Anna Ulvensøen – som i dag var nær både NM-gull og Kongepokal – er motivert for EM – deltakelse:

- Det har vært såpass moro å gå skiorientering denne helga, at jeg er klar for å gå også under EM om jeg blir tatt ut, sa hun etter dagens NM-langdistanse.

Der ble det altså sølv, etter seier i går. Og med bare 37 sekunder opp til Kongepokalen:

- Selvfølgelig er det litt surt når det var så nærme, må Ulvensøen erkjenne.

Og etter problemer med bindingen, samt noen feil underveis, hadde hun heller ikke vanskeligheter med å indentifisere hvor hun kunne hentet de manglende sekundene.

Audhild Bakken Rognstad ble nummer 3.

Juniorklassene i dag ble vunnet av Jørgen Baklid og Synne Strand.