Under ungdommens fylkesting i fjor høst ble Halsa igjen kåret til Årets ungdomskommune. Fredag tok ungdomspanelet i Møre og Romsdal turen til Halsa for å overrekke prisen.

I forbindelse med tildelingen ble det invitert til festmiddag på Rasteplassen, samt sosialt samvær i Villa Viungen etterpå. Det var leder i ungdomspanelet, Urtė Karanauskaitė, som hadde æren av å overrekke prisen til ungdomsrådet. Hun skryter av engasjementet og stå-på-viljen i Halsa, og trekker fram at det jobbes godt for alle – både store og små, unge og eldre.

– Noe av det fantastiske med arbeidet deres er at dere er der for HELE Halsa kommune. Da jeg så presentasjonen deres og alt dere har gjort tenkte jeg for det første; WOW! Og for det andre at ungdomspanelet har veldig masse å lære av dere, sa hun til ungdomsrådet under prisutdelingen.

Karanauskaitė synes ikke det virker som noen utfordringer er for store for disse ungdommene, og påpeker at halsaungdommene har bevist gang på gang at de har enormt med vilje og at de gjør mye for ungdommene i kommunen.

– Hver og en her i Halsa er heldige som har dere, og vi i ungdomspanelet ser opp til dere! Så tusen takk for et fantastisk arbeid gjennom hele fjoråret, og gratulerer så mye med tittelen Årets Ungdomskommune! – Det er så fortjent som det bare kan bli, fastslo hun før hun overrakte prisen.

Hardt og målrettet arbeid

Leder i Halsa ungdomsråd, Peder Bergset Botten, er veldig glad for den høythengende prisen.

– Vi har jobbet veldig hardt og målrettet, og fokusert på dette i hele 2017, og da er det veldig artig å motta denne prisen, sier han.

Halsa har vært nominert til denne prisen to ganger – og vunnet den to ganger; i 2010 og 2017. Det tar de som en bekreftelse på godt arbeid, og Bergset Botten poengterer samtidig at dette viser at det ikke er kommunestørrelse, innbyggerantall eller penger det kommer an på.

– Vi er den minste kommunen på Nordmøre og den tredje minste i fylket, men vi får det til likevel, fastslår han. Vi er veldig stolte av denne prisen og vi skal fortsette å stå på og gjøre vårt aller beste i 2018 også, for å prøve å leve opp til tittelen, sier han.

Oppdalstur og Åpen hall

Halsa ungdomsråd er en aktiv pådriver for ungdommen i kommunen og arrangerer flere aktiviteter for ungdom gjennom hele året. Ungdomsrådet er dessuten politisk engasjert og får være med på å sette aktuelle saker som engasjerer ungdommen på dagsorden.

I løpet av 2017 har Halsa ungdomsråd blant annet deltatt i kommunereformarbeidet, jobbet med temaplan for kulturminne og plan for barn og unge, holdt kurs i bruk av Ipad for eldre, jobbet med ungdomsintegrering, arrangert swingkurs for ungdom, tur til Oppdal for å stå på ski, – og jobbet for å bedre kollektivtilbudet i Halsa. Ungdomsrådet har også lagt noen planer for det kommende året, sjøl om det ikke er så mye som er spikret enda.

– Vi skal nå i alle fall arrangere sånt som vi gjør hvert år, som tur for ungdom til Oppdal for å stå på ski, samt at vi skal ha Åpen hall med masse aktiviteter i Halsahallen. Oppdalsturen blir 10. mars, mens første gangen vi skal ha Åpen hall i år blir 6.–7. april. Så da håper vi naturligvis på stor deltakelse, sier Bergset Botten.