De later ikke til å ha hundre prosent kontroll på alt i forbindelse med UKM. Men de er begge klar til sine store roller. Elise Stensønes skal være konferansier sammen med Lars Kvande, og Ole Stensby skal være scenesjef.

- Vi gleder oss til UKM sjøl om det nok blir litt stress på dagen. Håper riktig mange kommer og ser på oss, sier Stensby.

50 ungdommer deltar på mønmstringa i år. 33 på scene med dans, musikk, sang og skuespill og åtte stiller ut kunst. De ni andre er medlemmer av ungdomsrådene i Surnadal, Rindal og Halsa som arrangerer dagen.

- Det er brukbar deltakelse, og det er omtrent like mange påmeldte fra de tre kommunene, sier Stensby.

Stensønes og Stensby representerer ungdomsrådet i Surnadal. De to har reklamert for UKM på Surnadal videregåande skole der de sjøl er elever. Lars Sæther ved kulturkontoret i Surnadal har vært i ungdomsskoleklassene.

- Dette er et fellesarrangement mellom ungdomsrådene i Rindal, Halsa og Surnadal, sier Stensby.

Ungdommene som deltar er mange av dem, om ikke alle elever ved Indre Nordmøre Kulturskole. Hvert kommune har sine representanter i juryen. Hanne Boge er fraSurnadal, Lone Lorgen fra Rindal og Ingeborg Tunheim fra Halsa. I tillegg er det fagpersoner.

- Hvem fagpersonene er er ikke klart, sier Lars Sæther ved kulturkontoret.

Det blir mange musikkgenre å høre fra scenen. Jazz, klassisk og moderne popmusikk blir framført. Kunstnerne stiller ut skulpturer og malerier i ulike teknikker. De beste utøverne og kunstnerne blir sendt til fylkesmønstring i Molde litt senere. Elise Stensønes kunne i grunnen tenkt seg å gå videre sjøl som konferansier.

- Vi har lagt opp til matchende klær og kostymeskifte, sier Stensønes.