Stine Valde får ansvar for danselinja ved Surnadal videregåande skole fra høsten. Forutsetningen for å opprette linja er å få fem elever som ønsker tilbudet. Men det er ikke tilfeldig at tilbudet kommer akkurat i år. Ved Surnadal ungdomskole går det mange danseinteressert ungdom. De av dem som velger studiespesialisering med toppidrett får mulighet til å ha fem timer idrett i uka, derav to timer med rein dansetrening.

- Det er grunntrening i dans, viktig som grunnlag for alle stilarter, sier Stine Valde.

Skolen sier tilbudet gjelder alle som mener det kunne være artig å trene dans. Ikke bare dansere. Skolen ser at toppidrettslinja tiltrekker seg elever til fag de ikke har prøvd tidligere. Håndball er ett av dem. Linja tilbyr idrett med spesialisering i fotball, håndball, basistrening og fra høsten også dans.

- Vi får en kulturell bredde på idrettstilbuset, sier rektor Mons Otnes.

Det er rundt 50 elever på linja i år. Toppidrett kan velges som fag for ett, to eller tre år. Det er litt ulikt hvor mange år de enkelte elevene tar faget.

- Toppidrettslinja er for alle. De som ønsker mer tid til sin idrett eller for dem som ønsker å trene for å holde seg i form, sier Ingvild Berg som er sjef for basistreningsgruppa.

Hun sier dans med sin rytme og sine koordinative egenskaper er noe som i grunnen passer som rening for alle idretter. Skolen håper det kommer mange nok søkere. Dansinga vil foregå i Kulturskolen på Indre Nordmøre sine lokaler.

- Vi tilbyr med dans en bra pakke med idrettsfag, sier Mons Otnes.