Martin Trønsdal hadde sin første ordinære åpningsdag på fredag med utsalg av brødvarer fra Gardsbakeriet Hæmstelt.

Han har innredet bakeri i kjelleren på heimgarden Nestua Røen og har hatt noen åpningsdager med prøvebakst tidligere. Det gikk så bra at han etter hvert måtte begrense salget til to brød per person.

Denne uka har han avertert ordinær åpningsdag på egen Facebookside for bakeriet, og varslet at han ville sette rikelig med deig. Samtidig varslet han at han ville opplyse på Facebook hvis han så at det begynte å bli utsolgt.

Driva stakk innom den lille bua der utsalget foregår, og konstaterte at det allerede var lang kø på tidspunktet for åpning - og antydning til trafikkaos på plassen foran samdriftsfjøset.

Da vi kikket innom bakeriet i kjelleren på Nordmørslåna, sto Martin allerede og tastet på mobilen og sa fra på Facebook til håpefulle kunder at de dessverre må vente til neste fredag for å få kjøpt bakervarer.

Spesielt grovbrødene gikk fort ut, og etter hvert også skolebrød og kanelknuter.

Steinovnen fra Italia fikk kjørt seg utover dagen, og sjøl med en kapasitet på 50 brød av gangen, er det altså ikke nok til å fylle etterspørselen.

Deigeltemaskinen som i sin tid sto ved Børset Bakeri har også fått nytt liv i kjelleren på Nestua Røen.

Og neste fredag braker det løs igjen - sikkert med akkurat like stor tilstrømning av kunder som vet å sette pris på ferskt steinbakt brød av ypperste kvalitet.

- Det var litt vanskelig å vite hvor mye brød vi turde å bake, men det ser ut til at det er grunnlag for å produsere noe mer, konstaterer den unge bakermesteren.