Sunndal Kunstlag og Sunndal Jazzklubb har de siste åra samarbeidet om et arrangement i kulturhuset i begynnelsen av februar. Med stort hell. Mange har flokket til galleriet for en litt annerledes lørdagsopplevelse. Ståle Gerhardsen bød på fredagstaco med Nils-Olav Johansen Trio i fjor, Morten Gjul skapte kunst «live» til jazztoner fra District Four året før. Nå gjentas suksessen.

I år er det kunstneren Eva Hessen som tar med seg sine bilder til Sunndal. Motivene på utstillinga er hentet fra hennes egne opplevelser i naturen og mennesker hun møter – både i form av maleri, tegninger og grafikk. Hun jobber også fra gamle foto og skaper kunst ut av møter mellom fortid og nåtid. Livet. Barndom. Det underliggende.

– Mye skjer når jeg jobber med et motiv, og her lar jeg det spontane også få rom, forklarer kunstneren.

– Prosessen er en form for meditasjon og hver og ett motiv kan stå for seg sjøl og tale for seg sjøl. Å male er både djup konsentrasjon og utløp for følelser.

Hessen, som er fra Ålesund, jobber som kunstner og kulturskolelærer i visuelle kunstfag. Hun har også gjort mange oppdrag for private og næringslivet. Hun vil være til stede i galleriet under åpningen.

Utstillinga gir liv til galleriet i kulturhuset hele februar måned.

Det blir også servert smektende jazztoner fra Audun Skorgen med venner under jazzkafeen. Dette som en smakebit på det som kan oppleves på Øra Kafé seinere samme kveld. Skorgen bør være godt kjent i Sunndal gjennom sin tidligere jobb som distriktsmusiker. Denne gangen har han et toppet lag med seg – bestående av gode, lokale musikkvenner: Åge Fossum (vokal), Anna Pape Hansen (vokal), Trygve Leinum (piano) og Ulf Bersås (trommer).

I galleriet lørdag vil det også bli servert jazzmeny med sprudlende drikke til. Det er Trædalsstuene som byr på spennende fingermat som tapaskjøttboller, Reidars Røykelaks, grillet bruschetta og andre fristelser.

– Det er gratis inngang, forteller Mari Hoff Arntsen i kunstlaget, som håper riktig mange finner vegen til galleriet for en fin kunst-, jazz- og matopplevelse lørdag.

– Vi har gode erfaringer med dette arrangementet fra tidligere år, og har også i år fått snekret sammen det vi mener er et flott og variert program, sier hun.