Jenta kom sammen med sin mor flyttende til Sunndal for noen år siden, etter at mora hadde giftet seg med sunndalsmannens bror. Mannen i 50-åra pleide å passe jenta en til to ganger i uka, og da spilte de blant annet dataspill sammen. Dersom hun gjorde noe feil, kunne han dra ned buksa hennes og rise henne på rumpa. Han satte flere ganger på pornofilm da jenta var på besøk. Mannen befølte også jenta, både utenpå og under klær. Ved en anledning skal han også ha forsøkt å gjennomføre samleie med henne. Mannen ga henne penger flere ganger. Han sa ikke direkte at det var for at hun skulle holde munn, men jenta oppfattet at det var grunnen til at hun fikk pengene.

Det var under en reise til utlandet at jenta fortalte sin mor om hva som hadde skjedd. Hun turte ikke å gjøre det heime i Norge, ettersom hun var redd for at mannen skulle komme heim til dem.

Mannen har erkjent straffskyld. I avhør forklarte han hvordan det hele startet som en leik og at de to lekeslåss og lo. Han sa at han «kan ha kommet borti» jenta, men at berøringen ikke var seksualisert. Han forklarte også at han ikke hadde forsøkt å gjennomføre samleie, sjøl om de hadde trukket ned bukser og truser og han gjorde «jukkebevegelser» mot jentas bak. I avhør har mannen blant annet snakket om at han «ikke var frampå» og at «det var litt bryting, styr og kontakt» og at «han kan ha kommet borti fornærmede med vibrator da han fektet med denne i lufta».

Til mora fortalte jenta at noe skjedde nesten hver gang hun var hos mannen i løpet av de seks månedene han hadde passet henne. Hun fortalte også at hun hadde forsøkt å få med venner til mannen slik at hun skulle slippe å være der alene.

Nordmøre tingrett fant det bevist utover enhver rimelig tvil at mannen har forhold seg som beskrevet i tiltalen. Det understrekes at jentas forklaring framstår troverdig, og retten finner ingen grunn til å tvile på den.

Retten ga mannen tilståelsesrabatt, sjøl om det pekes på at tilståelsen oppfattes som forbeholden. Han «bagatelliserer det som har skjedd og han legger ansvar over på fornærmede», heter det i dommen. Han fikk også fradrag i straffen som følge av lang liggetid og ytterligere sein saksbehandlingstid. Saka ble anmeldt sommeren 2015. Saka ble forsøkt pådømt to ganger våren 2017 men ble utsatt grunnet sunndalsmannens helse. En personundersøkelse fastslår at mannen har fysiske og psykiske helseutfordringer. Retten fant likevel ikke grunnlag for å fravike de allmennpreventive hensynene, og dømte sunndalingen til ubetinget fengselsstraff. I tillegg til ett år og ti måneders fengsel må mannen også betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta. Han må også betale saksomkostningene på 3000 kroner.