Storsalen på Bergtun i Eidsvåg var fullsatt etter at premieren har vært utsolgt i lang tid, og publikum fikk som alltid valuta for pengene.

Revygjengen har i år snekra sammen en fargerik og fantasifull revykveld satt sammen av morsomme nummer og fine sanginnspill. Temaene var som vanlig lokale hendelser, episoder, mennesker og samfunnsengasjement. Her ble det drodla rundt kommunesammenslåing, deponi, lokale politikere og brunsnegler, for øvrig uten sammenligning. Etter åpningssangen fikk vi oppleve en tenkt åpningsseremoni ved deponiet på Raudsand. Her var det både ordfører, portrettert av Arild Flåhammer, Storvik selv i Kjell Arild Skjørsæther’s skikkelse og diverse lokale motstandsstyrker. Endskapen på seremonien ble heller ustabil og det gjenstår å se om Storvik selv henter inspirasjon her til en eventuell åpning. Malin Mæle og Helene Løset Myrvang rundet av seansen med flott sang i «Deponivisa».

Kveldens så langt største latterkule runget da Janne-Lene Svensli entra scenen som brunsnegle. Marit Silset, også som brunsnegle, slo følge med henne i en morsom filosofering over livet og deres utfordinger. Tor Olav Øyen, som etablerte sin status både som habil sanger og skuespiller under fjorårets «Charlies Tante», varta så opp med 50-talls inspirert sang, akkompagnert av flinke kordamer.

Neste nummer satte standarden. Endre Hindhammers brilliante figur som Oddgeir Bruaset var verd billetten alene. I nummeret «Nesse no i» var reporteren på oppdrag i Nesset kommune. Samtidig hadde han løpende kontakt med Sjefsgeolog Lars Harald Blikra som samtidig lodda stemninga på «Mannen». Blikra, her som Tor Olav Øyen, fikk naturlig nok besøk av Lothepus der oppe, som hadde skumle planer. Merete Moen og Janne Leirstad Vike fulgte i neste nummer som to typiske kvinner på landsbygda, som konkluderte med at de var merkelig travle til å bo i en bygd der ingenting skjer. Tore Morstøl og Maril Silset sang så en fin og litt trist sang til minne om spisestedet «Smia» som ble stengt i året som gikk.

Rune Solem er en eminent revymann og med et flott knippe skuespillere, blant andre sin sønn Markus Edias Færøy Solem, fikk han salen til å knekke sammen i latter med nummeret «Alkolås». Unge og dyktige Helene Løset Myrvang sang ut sine frustrasjoner om å skjemmes av sine foreldre på facebook i sangen «Ka vil dæ finne på».

Etter nok et artig besøk av Bruaset fortsatte D Arilds med «Sangen om Mannen» og her demonstrerte de noen aldeles flotte og nærmest surrealistiske dansemoves. «Trestjerners middag» ble nok et høydepunkt der lokale helter konkurrerte i å imponere dommerpanelet, bestående av D Arilds, med sin treretters meny. Etter en heller uheldig start dro likevel Nikolai Finset, her spilt av Sigve Gravem, seiern i land med Graut å Bakels til dessert. Så godt som hele besetningen var på scena og sang som det beste blandakor i «Bruremars te Sønndal’n», der det ble lufta en viss frustrasjon av å bli vraka av Sunndal kommune.

Anne Lise Gjeldsten sang så vakkert om hvordan nye Molde Kommune vil bli. Hvordan kommunevåpenet til nykommunen vil bli derimot, er et spørsmål det ble grepet fatt i i neste nummer. Her var det igjen stor underholdning og fantastisk parodiering av lokale karer. Underholdning og latter ble det også da fire eldre damer leverte en sang om at de ikke lar seg stoppe av glatta i «Lårhalsbakken». Det ble en liten smaksprøve på en kortreist julekalender i nummeret «Gjertrud og Olaf Raud-Sand». Dette ble også en høydare med Endre Hindhammer som Gjertrud og Janne Leirstad Vike som selvlysende nisse i «Støveldansen». Kjell Arild Skjørsæther kåserte over sitt liv som taxisjåfør før hele gjengen avslutta med en flott «Sluttsang».

Orkesteret bestående av Andre Gussiås, Rune Skjørsæther, Erik Skjørsæther, Mats Nerli og Kristin Stubø var som vanlig dyktige og rutinerte og satte en flott spiss på kvelden.

Regissør Bjørn Ølander har ledet revyen med dreven hånd.

En flott prestasjon igjen av Eidsvåg UL og neste helg er det mulig å få med seg revyen både fredag og lørdag. Turen anbefales!