– Fordi det er artig!

Svaret kommer kontant fra de to guttene. Så enkelt er det; derfor er de her.

Det er en drøy time siden skiheisen i Børsetlia på Ålvundeid i Sunndal ble startet opp for dagen. Det kommer stadig til mer folk. Allerede har Sondre Bergestuen (11) og Patrick Dyrseth Børset (12) kjørt flere turer.

– Jeg er her hver helg og på onsdager i tillegg, sier Patrick, som bor i nærheten av bakken og derfor kan renne heim på skiene når dagen er slutt. Sondre er nesten like ivrig.

– Det artigeste er å hoppe, nikker de, før de stiller seg i køen igjen, klare for en ny tur.

– Vi kom tidlig, forteller Stine Finset Wirum (11), Oda Hyldbakk Apneseth (10), Frida Fredsvik Husby (10) og Mia Overland (11). De er på veg ned i varmestua etter å ha kjørt flere turer.

– Vi kom tidlig. Vi er her så ofte vi kan, fordi det er gøy å stå på ski, hoppe og leike seg i bakken, ler de.

– Her møter vi venner, det er også kjekt.

– Og så er det godt å være ute!

Lørdag var det strålende vintervær på Ålvundeid, med rundt sju-åtte minusgrader. Aktiviteten var stor, mange ville prøve de topp preparerte løypene både i lia og på fjellet, inn mot Stortua og Templet. I skogen og på fjellet ble det meldt om herlig pudderføre. Det ble kjørt rundt 1500 personturer i løpet av dagen. Søndag var det mer overskyet, men forholdene var likevel kjempefine, med tre-fire minusgrader. Både store og små koste seg i bakken. Mange tok også turen til skileikområdet ikke langt unna.