I 2016 sa posten opp sin ombæring av aviser på lørdager. Posten deler ikke ut post på lørdager lenger og da heller ikke aviser.

Samferdselsdepartementet lyste da ut et anbud som Kvikkas i Ålesund vant. Ved hjelp av flere selskaper og personer har Kvikkas slitt med å få distribuert avisene til abonnentene. Ei tid var det helt krise og flere møter mellom avisleverandører, samferdselsdepartementet og Kvikkas måtte til for å få bedret situasjonen.

Etterhvert virker det som om lørdagsavisene har kommet fram til abonnentene i tide. Stormen har i alle fall lagt seg.

Fra november 2018 går anbudet til Kvikkas ut. Departementet lyser ut ombæringa av lørdagsaviser på nytt. Kvikkas har i dag ansvar for levering av rundt 10 prosent av lørdagsavisene. Disse leveres ut i grisgrendte områder, der avisprodusentene ikke finner det regningssvarende å levere med egne bud. Fristen for å levere anbud er i mai.

- Mediebruken er i rask endring. Stadig flere bruker digitale plattformer for å holde seg oppdaterte på nyhetsbildet, men for mange er papiravisa fremdeles viktig. Vi sørger for at folk over hele landet kan få avisa si på lørdager, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Så gjennstår det å se hvem som stikker av med anbudet denne gang, og om det blir det samme kaoset som da Kvikkas overtok for posten i 2016.