Har du lyst til å drive eigen matbutikk? spør Stangvik, Kvanne og Nordvik grendalag i en annonse. Grendalagene søker nye drivere til den nedlagte nærbutikken.

- Folketallet i kretsen er økende og det blir bygd stadig flere hytter i området, sier leder Bjørn Kristian Brøske i Stangvik grendelag.

I mange år drev Joker på Kvanne godt. Siste driftsåret var omsetningen på 7,5 millioner kroner. Grendelagene mener det er et godt utgangspunkt for nye drivere og ta tak i.

- Omsetningen er bra for en nærbutikk, og det er fullt mulig å øke omsetningen, tror Brøske.

Også de gamle driverne håper det er andre som har pågangsmotet og lyst til å drive nærbutikk. Om ønskelig leier de ut butikklokalene. Brøske håper å kunne introdusere et investeringsfond. En mulighet for lokalbefolkningen til å kjøpe en aksje i butikken for å få et eierforhold til den og gi penger i et fond som kunne brukes for å videreutvikle butikkkonseptet.

- Nye drivere må drive for egen regning, men med praktisk hjelp og støtte fra lokalsamfunnet til dugnad, markedsføring og innkjøp ved arrangementer, sier Brøske.

Problemet til nærbutikken på Kvanne har vært at mange bare bruker den til suppleringskjøp. De aller fleste som sokner til butikken jobber enten i Surnadal eller Sunndal og tar gjerne storhandelen der. Men det finnes hederlige unntak som bare handler i nærbutikken. Brøske sier lokalsamfunnet savner nærbutikken sin og tror det kommer til å bli bra oppslutning om den.

- Vi søker en driftig, kontaktskapende og engasjert person som i tillegg er kremmer nok til å drive god butikk, sier Brøske- som håper inderlig at noen tar kontakt.