– Jeg har fått en negativ reaksjon og bortimot femti positive. Giske holdt et veldig godt politisk foredrag som medlemmene satte pris på. Han ble ønsket velkommen slik vi surnadalinger bruker å gjøre når det kommer sentrale politikere hit. Han ble ikke møtt med stående applaus. Den kom etter at han hadde holdt foredraget sitt.

Det sier Lilly Gunn Nyheim etter torsdagens medlemsmøte i Surnadal Arbeiderparti dit Trond Giske var invitert til å holde politisk foredrag.  Nyheim viser til at partiet sentralt har håndtert varslingssakene mot Giske. Invitasjonen av ham til Surnadal var ikke et signal om at de ønsker å glatte over det som har skjedd.

– Vi har ikke blanda oss borti den siden av saka. Han var invitert hit for å holde et politisk foredrag. Vi fikk høre et veldig godt foredrag. Etter at det kom et innslag på Dagsrevyen fra møtet har jeg fått flere henvendelser også fra utebygds lokallag som spurte om å få kontaktinformasjon. Vi er veldig godt fornøyd med møtet, og har til og med fått nyinnmeldinger i etterkant.

– Ønsker du Giske tilbake til sentrale verv i partiet?

– Det er det ikke opp til meg å uttale meg om. Det er dessuten for tidlig å spekulere i det, sier Nyheim.