Som tidligere omtalt i Driva har rådmann Randi Dyrnes foreslått å stramme livreima kraftig for de folkevalgte i Sunndal. Blant annet foreslår hun kutt i møtegodtgjørelsen og i PC-godtgjørelsen.

Kommunestyret valgte i siste møte å utsette saka. Dette etter forslag framlagt av Lusie Gjersvoll (Ap) på vegne av alle gruppelederne i kommunestyret.

Rådmannens forslag vil gi store innsparinger. Bare å redusere møtegodtgjørelsen per møte i kommunestyret og hovedutvalg fra 1700 kroner til 1300 kroner vil gi en ansått innsparing på 214.000 kroner årlig, og å redusere godtgjørelsen fra 1300 kroner til 500 kroner for medlemmene i andre utvalg og komiteer vil gi en samlet innsparing på 143.000 kroner. Rådmannen foreslår kutt som samlet vil utgjøre rundt 600-700.000 kroner årlig.

Kommunestyret ønsker imidlertid at det i første omgang må nedsettes ei gruppe bestående av ordfører, varaordfører og gruppeledere, som skal vurdere og komme med forslag til fastsettelse av godtgjøringen for politisk arbeid. Gjersvoll viste blant annet til at det er usikkerhet omkring hvilke konsekvenser og signaler de relativt omfattende reduksjonene i forslaget kan gi – både for rekruttering, interesse og arbeidet som blir gjort av folkevalgte.

Utsettelsesforslaget ble enstemmig vedtatt.