Utgangspunktet for utbyggingen er bygget der restauranten Smia holdt til. Da driftsselskapet gikk konkurs i fjor overtok Svensli gjelda til eiendomsselskapet på rundt to millioner kroner og har overtatt bygningen. Nylig sendte han byggesøknad om å få ominnrede og bygge på en etasje for slik å få plass til ti leiligheter fra vel 60 til 100 kvadratmeter.

– Det er viktig for meg å understreke at jeg synes det er veldig synd at det ble slutt på restaurantdrifta i bygget. Jeg skulle gjerne sett at de fikk det til å gå rundt. Når det likevel ikke gikk slik så jeg det som interessant å kjøpe bygget.

- Positivt

Svensli planlegger fire leiligheter i første etasje og seks i en påbygd andreetasje.

– Dette tror jeg vil være positivt for utviklinga i sentrum. Vi skal bruke lokale entreprenører. Rørleggerforretningen til Robert Svensli , Eidsvåg Rør AS, skal fortsatt være i bygget, men inngangen blir snudd mot Alstadplassen.

Svensli legger opp til at leilighetene i utangspunktet skal være for utleie, men utelukker heller ikke salg om noen skulle være interessert i det. Husleia for leilighetene vil variere fra 7000 for de minste til rundt 10.000 kroner per måned for de største. Da er golvvarme inkludert i leia.

–Alle leilighetene tilrettelegges for rullestolbrukere, og det blir heis opp til leilighetene i andre etasje. Jeg har fått med meg Bjarne Bakken på prosjekteringsarbeidet. Det er nødvendig å involvere fagfolk i et slikt prosjekt.

- Håper det skjer ting

Arild Svensli har sammen med Per Olav Eidsæter bygd ut en rekke lelilgheter i Eidsvåg de seinere åra. Medregnet småhusene og leilighetene som Svensli fikk satt opp mot sjøkantenpå 90-tallet, har de bygd opp i overkant av 30 leiligheter.

– Du mener det fortsatt er behov for flere leiligheter i i Eidsvåg?

– Ja, jeg håper det skjer ting i kommunen framover som gjør at det blir behov også for flere boliger. Vi vet at det er planer på gang på Raudsand som kan gi mange arbeidsplasser og det skjer andre ting rundt oss. Prosjektet, som skal hete «Smedhjørnet», vil gi sentrum et løft, sier Svensli.