Det var meningen at Stein Brubæk og ektemannen Dame-Lo, opprinnelig fra Senegal, skulle åpne lefsebakeri i det tidligere Haarberg-bygget i Eidsvåg før jul. I november sto de fram i Driva, utålmodige etter å komme i gang for slik å få med seg julehandelen av lefser. Det oppsto utfordringer med å få ferdig lokalene og julehandelen fra eget bakeri i Eidsvåg gikk dermed i vasken. Nå mener Brubæk at arbeidet med sluttføre arbeidet på lokalene nå kan starte opp igjen.

– Det er i alle fall signalene vi har fått fra huseier. Både jeg og Dame-Lo er optimister og vi regner med å være i gang med bakingen i Bæstes Bakeri i løpet av april.

Stein Brubæk forteller at de allerede har startet bakingen på høgst midlertidig basis heime på garden i Angvika.

– Før jul dro vi til Trondheim for å være med på det årlige julemarkedet. Vi solgte varer, i hovedsak lefser, for bortimot en kvart million kroner.

Brubæk sier de tar mål av seg å selge lefser for to millioner kroner allerede det første året i nytt bakeri. Da må de bake rundt 1000 lefser per dag. De starter med tre ansatte, og har muligheter for å utvide om nødvendig. Lefsene fra gardsbakeriet er allerede å finne i noen butikker.

– Butikkutsalg fra lokalene i Eidsvåg er fase to. Her kan vi også ta inn varer fra andre lokale produsenter. Utsalget skal bli et sted der folk få sette seg ned og kose seg med en kopp kaffe og en lefsebit, sa Brubæk og Lo til Driva før jul.

sigmund tjelle