Surnadalsordføreren sitter med foten rett ut. Hun er ikke veldig fornøyd med situasjonen, men hun kan ikke gjøre noe verken fra eller til. Hun må bare følge legens råd om å være forsiktig så lenge hun går med skinne.

– Jeg har 32 trappetrinn opp til leiligheten min, så jeg fikk lære meg å gå i trapp på sykehuset, sier Nyheim.

Hun sitter og ser på en bestilling på borgerlig vigsel. Det blir hennes første vigsel etter at ordførere fikk myndighet til å vie ektepar. Seremonien er klar med tekster og prosedyre. Hun er spent og hun gleder seg.

– Det blir spennende å se om det kommer mange gjester, sier Nyheim.

Hun sitter med venstrefoten rett ut under pulten. Hun har fått ordnet med en kontorstol uten rygg til foten slik at den lett følger med når hun beveger seg. Når hun skal ta foten ned fra støtta bruker hun et skjerf for å få løfta foten ned. Litt slit er det.

– Når jeg først får ned foten går det greit å gå. Jeg må bare passe på så jeg ikke får bøy på kneet, sier Nyheim.

Slo bit av kneet

Det var fjorten dager siden det ulykksalige skjedde, Hun kom heim til leilighetsbygget. Parkerte og skulle gå fra bilen til inngangsdøra. Hun ante fred og ingen fare da hun plutselig mistet fotfestet og falt mot bygget. Der traff venstre kne en oppbygning rundt takrenna, slo av en bit av kneet og slet av et muskelfeste i kneskåla.

– Heldigvis kom det raskt hjelp. To av dem var sykepleiere. En stor takk til dem, sier Nyheim.

Håper på besøk

Hun måtte vente på ambulanse fra Halsa for begge i Surnadal var på oppdrag, men blei da kjørt rett på sykehuset på Orkanger. Der blei hun innlagt og operert neste dag. Dagen etter fikk hun trening i å gå, og så bar det heim igjen. Ordføreren er veldig fornøyd med den behandling hun fikk på Orkdal sykehus og av helsevesenet etter ulykka. Hun kan ikke kjøre bil. Det er slitsomt å bevege seg. Noen møter blir det, men hun belager seg på mye kontortjeneste fram til uke 15.

– Håper jeg får mye besøk på kontoret av folk som har lyst å prate med ordføreren. Nå har de sjansen, sier Nyheim.

– Så ønsker jeg alle innbyggerne i Surnadal en riktig god påske, sier Nyheim.