Surnadal skolemusikkorps øver inn repertoaret til 60-årskonserten. Korpset ber inn skolekorpsene i Mo, Halsa og Valsøyfjord samt Surnadal hornmusikk til en stor felleskonsert. Dirigent Sander Van der Loo og korpset gleder seg enormt. Marsjer og populærmusikk øves inn. Korpset spiller noen melodier alene og noen sammen med alle på jubileumskonserten. Framføringa er på Storstuå i Surnadal den 12 april. Inngang koster hundre kroner.

– I likhet med alle bursdagsbarn ønsker vi oss en bursdagsgave, forteller Kristin Holten.

Ønsker seg penger

Korpset ønsker seg penger. Pengene kan enten settes inn på korpsets bankkonto eller de kan vippses. Musikerne sier de trenger nye notestativ og korpset planlegger også en tur til Bornholm i sommer. Til danmarksturen er det bestilt buss. Med på reisen blir Halsa og Valsøyfjord skolekorps. Vel 40 nordmøringer skal spille for et dansk publikum.

– Korpset planlegger også en konsert i skoletida for å rekruttere flere musikere, sier Loo.

Bursdagsfeiring

Korpset teller nå 12 musikere og fem aspiranter. Det er også fem i drilltroppen som har to aspiranter. Loo forteller den forrige skolekonserten der han også fortalte om det å spille i korps ga resultater. På 80-tallet, skolekorpsenes storhetstid, var det fem ganger så mange med i korpset.

– På mitt første stevne i 1981 var det rundt 90 musikere med i Surnadal skolekorps. Jeg var med i Mo skolekorps og vi var over 30, minnes Kristin Holten.

Nå inviterer Surnadal skolekorps til bursdagsfest og ønsker alle velkommen.