Surnadal skytterlag arrangerer Samlagsstevne for Nordmør skyttersamlag i feltskyting med base på Angråmyra i helga. Søndag klokka ti starter de innledende skytinger som etterfølges av finaleskyting.

Finfeltskytinga for rekrutter og veteraner skyter på 100 meter. De andre klassene skyter grovfelt ute i terreng på mål fra 100–500 meters hold.

115 skyttere er så langt påmeldt til stevnet. Samlagsleder Ola Krogstad synes det er et bra antall skyttere påmeldt. Han sier det er jevnt i toppen og det er mange som til slutt kan bli beste skytter. Og han sier Surnadal skytterlag nok har fire-fem av favorittene. I fjor vant arrangørklubbens Ivar Waag stevnet. Han er skadet i år og kan ikke delta på skytinga. Dermed har andre mulighet til å stå øverst på pallen.

– Feltskytinga står sterkt i samlaget og vi jobber for å få opp interessen mot nivået fra gamle dager, sier Ola Krogstad.

Bra interesse

I Nordmør Skyttarsamlag arrangeres det 10–12 feltstevner i året. I tillegg er mange av de beste skytterne med i Dovrecupen som arrangeres over mange stevner med finaleskyting 1. mai på Hjerkinn.

– Skytterne for plassiffer i cupskytinga. De beste kommer til finalen, forteller Krogstad.

Han sier Angråmyra er en ypperlig arena for feltskyting. Og i år tas nye områder i bruk.

– Med de snøforholdene vi har i år er det også lett å arrangere feltskyting, sier Krogstad.

Takker de frivillige

Leder Mons Otnes i Surnadal skytterlag er enig med Krogstad. Forholdene på Angråmyra og i Østbødalen er bra. Lagslederen er likevel spent på været søndag, da det er meldt nedbør. Uansett tror Otnes det blir et spennende stevne og som Krogstad sier med mange som jakter på finaleseier. Fra arrangørklubben er Ingar og Hanne Waag, Jon Nordvik, Trond Gullik Mikkelsen og Sigbjørn Hausberg tippet å være med i kampen om å vinne seniorklassen, mens Karen Snekvik og Erling Waag er gode rekrutter og Jon Oren en favoritt i veteranklassen.

– En stor takk til alle frivillige som står på for å gjennomføre stevnet. 40 funksjonærer kommer til å være i sving søndag, sier Mons Otnes.