– Stor stas, smiler Engdahl.

Banken har i dag rundt 300 eiere, etter at to emisjoner er gjennomført – den siste i november i fjor. Blant eierne er privatpersoner og bedrifter. Største eiere er PS Aktiv AS, Sunndal Næringsselskap AS, Sparebank1 Nordvest, Sunndal Næringseiendom AS og Holmeide Holding AS.

– Dette har vært en reise for oss fra 2013 da vi første gang emitterte, sier Engdahl. Interessen var stor rundt emisjonene. Også i november ble det overtegning.

Prisen går opp

Det er flere fordeler ved børsnotering, framholder banksjefen. Blant annet økt transparens i verdsettelsen av egenkapitalbevisene. Tidligere har banken formidlet fra ei liste over interesserte kjøpere, når noen har ønsket å selge egenkapitalbevis. Så har det vært opp til kjøper og selger å finne ut av prisen.

– Med børsnotering vil kjøper og selger være trygge på at prisen er riktig. Nå vil det være markedet som bestemmer prisen, sier Engdahl.

Han henter opp bankens informasjon på Oslo Børs' nettside. Her går det fram at noen akkurat denne fredags formiddagen er villig til å betale 130 kroner for et egenkapitalbevis, og at det er ønske om å kjøpe et volum på 400.

– Vi startet i går på 106 kroner, men når ingen vil selge, går prisen opp, konstaterer Engdahl.

Han tviler på at det blir noen omsetning nå – mindre enn en måned før kontantutbytte skal utbetales til eierne. 5. april utbetales 5,40 kroner per egenkapitalbevis. For den største eieren vil det utgjøre mer enn 270.000 kroner.

– Spennende

Sunndal Sparebank er notert på Merkur Market, et nytt tilbud fra Oslo Børs til mindre og mellomstore selskaper som ønsker enklere tilgang til kapitalmarkedet, samt store selskaper som ikke oppfyller kravene eller ønsker full notering på regulert marked. Både aksjeselskaper (AS), allmennaksjeselskaper (ASA), og utstedere av egenkapitalbevis kan noteres – og kan hente egenkapital uten å ta på seg alle forpliktelsene som følger med en full børsnotering.

– Det er spennende å se hva som skjer framover, sier Engdahl. Han peker på at banken har en klar vekststrategi, og vil gjennomføre flere emisjoner.

– Vår målsetting er at mange av dagens eiere skal være med oss videre, og gjerne at det kommer til flere fra lokalsamfunnet. Vi kjenner til at det er flere som vil inn, sier han.

Det er ikke mange egenkapitalbevis som har skiftet hender etter emisjonene.

– Det har vært ganske stabilt, sier banksjefen. Han ser ikke bort fra at Sunndal Sparebank på sikt vil gå mot full notering på Oslo Børs.

Historisk godt

Banken har for øvrig lagt bak seg et 2017 med historisk godt resultat, sterk kunde- og kredittvekst, og etablering av avdelingskontor i Ålesund. Det smakte også godt at banken ble kåret til Årets Salgsbank og Årets Bank i Eika.

– Vi er veldig godt fornøyd med fjoråret, sier Engdahl.

Mer i papirutgaven onsdag.