I boka handler det om alt det morsomme besteforeldre kan finne på sammen med barnebarna. Boka kom ut høsten 2016, og fikk god mottakelse, både fra bestemødre og -fedre – og ikke minst småbarnsforeldre. Utgivelsen fikk også mye oppmerksomhet i media.

Etter bokutgivelsen har han møtt rundt tusen besteforeldre og nesten like mange småbarnsforeldre gjennom sine kåseri, boktreff og deltakelser på litteraturfestivaler og andre arrangementer. Ifølge forlaget er det en viktig og klok bok han har skrevet. Forfatteren sjøl mener også at han har et viktig budskap i tida. På den ene sida har vi småbarnsforeldre i «Tidenes tidsklemme» og på den andre sida litt for mange besteforeldre på «Tidenes egotripp», påpeker han. I boka reflekterer han over hvor viktig det er for både bestefar og barnebarn å knytte verdifulle bånd og ikke minst om hvor mye en bestefar kan bidra med for å hjelpe i en presset småbarnsperiode.

En av Vandviks kjepphester er at det med bedre samarbeid og planlegging mellom generasjonene og mellom besteforeldrene går an «å spæll kvairainner bedre», unngå mange unødvendige kjedeligheter og finne frem til enda flere besteforeldergleder. At det med litt bedre kommunikasjon og planlegging går an både å nyte pensjonisttilværelsen og besteforelderrollen sine mange gleder samtidig. Og med god samvittighet.

Tirsdag 20. mars kan du oppleve forfatteren i Keila i Sunndal kulturhus. Både besteforeldre og andre er velkommen, sier biblioteksjef i Sunndal, Claus Christian Hansen.