Tirsdag formiddag blir det klart om Kristelig Folkeparti sine representanter på Stortinget stemmer for et mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug. I etterkant av mandagens landsstyremøte i partiet sa partileder Knut Arild Hareide at partiets stortingsgruppe hadde fått et tydelig råd om at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Hareide ba Erna Solberg "ta grep" for slik å unngå at det blir stilt mistillitsforslag i Stortinget.Hareide var imidlertid ikke klar på hva hans gruppe vil gjøre dersom Solberg stiller kabinettspørsmål.

Det er ulike meninger i KrF om hvordan partiets stortingsgruppe skal stemme dersom statsministeren stiller kabinettspørsmål.

KrF-ordfører Harry Valderhaug i Giske kommune uttalte til NRK mandag ettermiddag at han håper stortingsgruppa lar Erna Solberg få fortsette.Valderhaug frykter et flertall for mistillit vil gå hardt utover KrF.

- Jeg er redd KrF går opp i liminga hvis vi feller regjeringa nå, sier Valderhaug.

Svein Roset er tidligere fylkesvaraordfører i Møre og Romsdal. Han ble sist helg gjenvalgt i fylkesstyret for to nye år. Også han mener det blir feil av KrF å stemme for mistilltsforslag.

- Vi diskuterte saken på fylkesårsmøtet i helga. KrF gikk til valg på at vi ikke skulle felle regjeringa sjøl om vi sjøl ble stående utenfor. Når vi i Møre og Romsdal KrF mener at vi ikke skal bidra til å felle regjeringa nå, har dette også å gjøre med at Listhaug har bedt om unnskyldning. Den bør vi ta imot.

Roset mener det kan være lurt å gi statsministeren noe tid. Det kan føre til at det blir utskiftninger i regjeringa på et seinere tidspunkt. Han ser ikke bort fra at statsministeren har vært vel raus med Sylvi Listhaug.

- Hva synes du om Facebookinnlegget hennes?

- Det var lite overtenkt. Når man sitter som ansvarlig statsråd burde Listhaug ganske fort ha skjønt at dette bar galt avsted.