I dag kommer Arbeiderpartiet etter all sannsynlighet til å stemme med regjeringa og dermed sikre flertall for å si ja til den omstridte Acer-avtalen. Arbeiderpartiet er djupt splitta i denne saken. Mange i partiet og i LO mener ledelsen i partiet dermed neglisjerer grasrota fullstendig.

Blant mange lokallag krever Nesset Arbeiderpartilag at stortingsrepresentantene i Arbeiderpartiet sier nei til ACER.

Lokallaget i Nesset har sendt Driva følgende e-post:

Statsministeren fikk i Stortingets spørretime i dag, 21.03.2018, spørsmål fra Moxsnes om statsministeren kunne garantere at hun ville vente til man har høstet erfaringene med de to nye kablene før man før man gir et svar til North Connect.

Statsministeren svarte:

"Vi kommer ikke til å vente med North Connect til vi ser effekten av disse andre kablene. Vi kommer til å fatte vedtak som planlagt".

Dette er brudd på et av de ufravikelige kravene Arbeiderpartiets landsstyremøte nylig vedtok for å kunne si ja til ACER.

"Eventuelle nye kabler skal være samfunnsøkonomisk lønnsomme og det skal høstes erfaringer og gjøres grundige analyser før nye forbindelser etableres. Hvilken betydning dette får for eventuelle nye konsesjonssøknader, må vurderes som ledd i behandlingen av disse"

Vår vurdering er at om stortingsrepresentantene i Arbeiderpartiet nå sier ja til ACER er det å gå imot landsstyremøtets vedtak.