Ivrige husflidsdamer har i mange år hatt utsalg i Eresfjord. De siste åra har utsalget vært lokalisert i Coop-bygget der de har leid et svært så sentralt lokale like ved inngangen til butikken og kafeen.

Utsalget holder åpent i påska, og på lørdager framover, men starter ikke sesongen med å holde åpent hver dag før rundt midten av juni.

Utsalget har bortimot 90 leverandører som bidrar til stor variasjon i vareutvalget. Her finnes alt fra de flotteste gensere og andre produkt i ull – til ting i tre, kunst og til og med litt lokal litteratur.

– En utmerket gavebutikk, sier husflidsdamene.

Marie Steinsvoll er blant leverandørene. Hun strikker i hovedsak labber og votter. Varme og populære produkt som går unna også midt på sommeren.

– Vi selger veldig mye av disse produktene, forteller hun.

Det Aina Remmen er leder i Eresfjord Husflidslag som teller rundt 30 medlemmer. Butikken tar inn produkt også fra folk som ikke er medlemmer.

Remmen forteller at laget forsøker å arrangere strikkekvelder hver fjortende dag i vinterhalvåret. Slik blir mye salgsvarer av.

Husflidsutsalget bruker å leie inn skoleungdommer som betjener butikken i skoleferien. Det er greit å ha lokalkjente til denne jobben da husflidsutslaget også fungerer som turisinformasjon. Mange kommer innom for å bli orientert om hva de bør få med seg når de er i kommunen.

– De siste dagene har vi tømt lokalet for varer, fått på plass ny innredning og fått varene på plass igjen. Butikken er blitt romsligere, mer oversiktlig og triveligere. Nå er det faktisk plass til varer fra enda flere leverandører her, sier Remmen, som serverte fruktsjampanje til alle som kom innom lørdag.