Det innebærer at politikrafta blir samlet i noen færre enheter.

Surnadal, Rindal og Halsa er nå samlet i ett lensmannsdistrikt. Lensmann ved kontoret i Surnadal er Olav Halse, og politioverbetjent Helge Berg er politikontakt i Surnadal og Halsa. Halse er politikontakt i Rindal.

Indre Nordmøre lensmannsdistrikt består nå av Sunndal, Nesset og Tingvoll. Lensmann i de tre kommunene er Hallvard Vermøy. Han er også politikontakt. Anne Vike er politikontakt i Nesset.

I et brev sendt ut til alle kommunene i Møre og Romsdal skriver politiet om et kriminalitetsbilde i endring. Målsettinga er å være synlig og tilgjengelig på en slik måte at folk skal kjenne seg trygge. Blant annet blir det mer synlig politi i gatene gjennom patruljering.

Samtidig skal politiet ha kapasitet til å bekjempe, være i forkant og avverge kriminalitet gjennom forebygging, etterretning og etterforskning.

- Samfunnet vert stadig meir komplisert og det inneber at vi i noko grad må spesialisere og samle politikrafta for å vere mest mogleg effektive - samstundes med at vi skal levere ei teneste med høg og lik kvalitet i heile politidistriktet, heter det i brevet.

Det som skjedde ved månedsskiftet omtales som en viktig milepæl. Samtidig medgir politiet at det er urealistisk å tro at alt skal fungere optimalt i Møre og Romsdal politidistrikt fra dag en. Å utvikle det gode samspillet mellom de nye fagmiljøene vil ta tid, samtidig som at nye roller skal innarbeides, påpeker politimester Ingar Bøen i brevet til kommunene i fylket.