Med utgangspunkt i en muntlig invitasjon fra Bergmesteren Raudsand AS er samtlige kommunestyrerepresentanter i Nesset invitert til å være med på tur til København, Halmstad og Göteborg for å få omvisning ved Stena Recycling sine gjenvinningsanlegg. Stena samarbeider med Bergmesteren AS om å få etablert et gjenvinningsanlegg og deponi for farlig avfall på Raudsand.

Deponiplanene har møtt stor motstand fra nabokommuner og andre som frykter et slikt deponi både vil svekke omdømmet til distriktet og forurense fjorden.

Ordfører Rolf Jonas Hurlen sier til Driva at han tok opp invitasjonen fra Bergmesteren AS i et formannskapsmøte. Nylig sendte han ut en påminnelse til gruppelederne med følgende innhold:

«Vi i Høyres kommunestyregruppe ønsker å benytte oss av tidligere muntlige invitasjon fra Bergmesteren Raudsand AS om å besøke Stena sine gjenvinningsanlegg i København, Halmstad og Göteborg. Vi er i ferd med å organisere turen, og planlegger å reise tirsdag den 17. april med retur fredag den 20. april. Dagene for turen er vi enige om. Timeplanen for de enkelte dagene er enda ikke fastlagt.

Stena ønsker at flest mulig fra kommunestyret blir med på turen. Gi meg derfor tilbakemelding på om det er noen fra din kommunestyregruppe som kan bli med. Vi i Nesset Høyre blir sannsynligvis 5 stk. Kan også være at noen fra næringslivet vil bli med.

Reise og opphold må den enkelte koste sjøl. (Ingen smøretur!) Vi kan ordne med å bestille reise og opphold slik at vi kan være samlet. Hører fra dere.»

Hurlen sier de har snakket om invitasjonen i Høyres gruppe, og at de har bestemt seg for å ta turen.

– Vi håper dette er et opplegg som også andre i kommunestyret ønsker å være med på. Vi skal betale alt sjøl, og er åpen og opplegget. Vi har fått en grei pris på turen, sier Hurlen.