Fredag og lørdag denne helgen arrangerte Halsa Ungdomsråd i samarbeid med MOT årets første Åpen Hall i Halsahallen.

Det er første gangen at MOT er med på samarbeidet, og sto for ulike aktiviteter gjennom arrangementet.

Hovedfokuset under arrangementet var LAN, hvor man sitter gjennom natten og spiller dataspill. Ett populært tilbud til mange, og det tok ikke lang tid før dørene åpnet inn til hallen før mange av bordene var fullsatt av ivrige spillere.

Leder i Halsa Ungdomsråd, Peder Bergset Botten forteller at de også har fokusert på andre aktiviteter for dem som ikke ønsket å bare spille dataspill.

– MOT hjalp oss med blant annet skattejakt, noe mange syns var veldig gøy, forteller han.

Utover kvelden strømmet det på med folk, mest fra Halsaområdet men også mange fra Surnadal. Til sammen var det rundt 80 ungdommer innom, som nok er rekordbesøk for Åpen hall arrangementet. Det er ett rusfritt arrangement for alle i aldersgruppa fra og med elever i sjuende klasse, til og med tredjeårselever på videregående.

Skryt av politiet

Klokken 11 lørdag formiddag begynner det å tømmes for folk i hallen, og opprydningen har startet. Med seg har Ungdomsrådet hatt omtrent 30 frivillige voksne som har fungert som vakthold og det som ellers måtte trenges. Bergset Botten forteller at politiet tok turen innom fredag kveld, og virket fornøyde med arrangementet.

– De ville bare se om alt sto bra til, og vi fikk skryt for ett godt opplegg, forteller han.

Gymsalen i hallen ble flittig brukt, både til ballspill, brettspill og til andre sosiale aktiviteter. Garderobene fungerte som sovesaler, men også til å vise nattkino. Da var det skrekkfilmer som ble vist, naturlig nok.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra flere deltakere at dette har vært den beste Åpen hallen vi har arrangert. At det kom så mange innom var nok med på å gjøre det ekstra bra, men vi har også fokusert på at det ikke skulle være for mye opplegg, men heller litt mer fritt slik at folk kunne gjøre mer som de selv ville, sier Bergset Botten.

Halsa Ungdomsråd har mange baller i luften, og allerede neste helg står ett nytt arrangement på kalenderen. Sammen med frivillighetssentralen i Halsa er de med på å holde en klesbyttedag i Villa Viungen, med fokus på miljø og gjenbruk. Til høsten vil de også arrangere en ny Åpen Hall, og håper minst like mange tar turen som denne helgen.