Webjørn Holten leder Surnadal IL sitt herrelag for andre gang. Sist han satt ved roret spilte laget seg opp i tredjedivisjon. Å rykke opp i år er ikke en målsetting Surnadal setter for sesongen. Til det er laget for ungt og ustabilt. Holten tror Sunndal kommer til å ta heim serietittelen i år tett fulgt av KFK, AK, Eide, Tomrefjord og så Surnadal.

– Målet er å utvikle spiller for spiller til et godt kollektiv med høyere nivå på sikt, sier Holten.

Når det er sagt mener han Surnadal nok skal klare å slå godt fra seg i enkeltkamper i årets serie. Også mot topplagene. Målet er å være best på heimebane.

– Vi skal være gode på Syltøran, sier Holten.

Surnadal har en stamme på24-25 spillere, noe treneren er godt fornøyd med. best bestått er laget i forsvar. Der Holten sier de kan stille to firere. Framover er det Helge Drøpping, Sander Smevoll og Ola Heggset som skal sørge for skåringer. Det å utvikle angrepsspillet er viktig for Holten, og han tror det er flere på laget som vil tegne seg på skåringslista.

– Å utvikle ferdighetene framover på banen for å skåre mål er viktig, sier Holten.

Har god erfaring

Erfaringa i laget ligger hos fjorårets trener Knut Ola Høvik, Stein Todalshaug og nyervervelsen Tore Klokseth fra Nesset og Eidsvåg. I tillegg er det en del yngre spillere i mannskapet der hovedtyngden av spillerne er fra 17–19 år som utmerker seg. Treneren trekker fram Sander Smevoll, Sindre Kvande og Lars Mogstad som tre av dem.

– Det å ha Høvik og Todalshaug på laget er positivt, de er kjent i divisjonen og tilfører meg som trener noe, og Tore Klokset er en tydelig spiller som er god med ball, sier Holten.

Skorter på formasjonstrening

Surnadal har nettopp begynt å trene ute. Holten sier han har hatt gode treninger med mye folk gjennom hele vinteren og at laget er godt trent. Hittil har laget trent på parkett og en gang i uka i Rindalshallen. Dette i motsetning til Sunndal med egen hall og stabile treningsforholdene hele året.

– Formasjonstreningene er det vi må fokusere på nå, sier Holten.

Heve snittet på alle

Utfordringa for Surnadal denne sesongen blir å spille stabilt bra over tid, og holde folk skadefrie. Samtidig mener Holten å ha en solid tropp å ta av, men sier målet er å heve snittet på alle over tid. I første kamp mot borte mot Eide den 13. april er Holten sikker på at Surnadal kommer til å bite bedre fra seg, enn i cupkampen mot samme lag der det endte med tap.

– Jeg vil ikke si vi er ute etter revansj, men vi skal være bedre enn vi var i cupkampen, sier Holten.

Bra støtteapparat

Med seg på ledersida har Holten, Espen Vraalsen som assistenttrener og Øystein Hjelle Bondhus som lagleder. Både Vraalsen og Bondhus har trenererfaring og Vraalsen var med som spiller på laget i fjor. Holten er meget fornøyd med trioen, og sa da lederkabalen blei kjent, at det hadde vært avgjørende for at han tok på som trener denne sesongen at han fikk et godt team.