Fosskonserten har vært fast tradisjon i en årrekke, men i år blir det altså ikke noen konsert ved fossen i Valsøybotn. Plana er å få til en ny Fosskonsert igjen neste sommer.

Denne sommeren inviterer imidlertid Halsa historielag til intimkonsert med Christel Alsos på Otnesbrygga lørdag 21. juli.

Og Alsos er en svært populær artist, så billettene til konserten er utsolgt for lengst.

– Billettene gikk fort ja. Problemet er at det er begrenset med plass ved Otnesbrygga, det er plass til kun 150 personer, forteller Hildur Hestnes i Halsa Historielag. MEN, det finnes fortsatt en liten mulighet for noen få, kan hun fortelle.

– Vi mangler fortsatt noen sponsorer, så vi har lagt av noen billetter til disse, forteller hun. Så om noen vil stille opp som sponsorer er det bare å ta kontakt, de vil bli godt mottatt.

Christel Alsos er blant annet kjent fra "Hver gang vi møtes" på TV 2, der hun trollbandt både artister og publikum med sine tolkninger på låter av Claudia Scott, Hans Petter Aaserud, Silya Nymoen, Tone Damli, Tor Endresen og Tshawe Baqwa.

Hennes første utgivelse var singelen "Come On" i 2006, før debutalbumet "Closing The Distance" kom i 2007. Siden har det blitt fire album til, det siste i 2016, og publikum har trykket henne til sitt bryst.

Hun har også blitt nominert til Spellemannprisen fire ganger.

På konsertdagen har arrangørene tanker om litt ekstra hygge på Otnesbrygga.

– Vi har tenkt litt på å få til et slags "rekeparty" eller rekebuffé på dagtid, med salg av reker og tilbehør, samt drikke, slik at folk kan ha det hyggelig før konserten. Så er det bare å håpe på godvær, vi gleder oss i alle fall, fastslår Hestnes.

Det blir en travel sommer for Halsa historielag, som altså drifter Otnesbrygga. De to siste helgene i juni, samt alle helger i juli og første helga i august holder de Åpen Cafe.

– Alt er basert på dugnad og frivillighet, vi er helt avhengige av at folk stiller opp og hjelper til. Ansvaret for å ha åpent i helgene i sommer skal gå på rundgang mellom folk som har feriested her, fastboende og oss i historielaget, forteller hun.

De har også tanker om å leie ut "salgsplass" nede på brygga de dagene det er åpent.

– Dette er en ny idé av året. Det foregår mye hobbyproduksjon rundt omkring, så dette kan kanskje være en fin plass å stille ut og selge varene sine, mener Hestens.

7. juli er det klart for Sommerfest på Otnesbrygga, der Kongen og Knekten spiller til dans, og 11. august er datoen for årets Veteranbåtstevne, som har 25-årsjubileum i år.

– Vi er ikke helt klare med programmet enda, men det blir i alle fall seilkonkurranse og aktiviteter for unge, og på kveldstid blir det dans til Vømmøl-inspirert musikk av Magnus Hestegrei, forteller leder i Otnesbrygga veteranbåtklubb, Dan Harry Lervik.

Klubben vil også prøve å få til rokonkurransen med geitbåtene igjen i år, etter at det ikke ble noe av dette i fjor.

– Og 25-årsjubileet må vi prøve å markere skikkelig, men vi har nylig hatt årsmøte og har ikke kommet så langt i planleggingen enda, sier Lervik.

Og i høst, nærmere bestemt 6. oktober, blir det ny Oktoberfest, med god mat og drikke, – og der gjestene gjerne kan stille med flettet hår og skjegg, lederhosen, knebukse, tyrolerkjole og hatt for å få den rette stemningen. Med andre ord mye å glede seg til på Otnes framover.

(Saken er en del av Drivas kulturguide som kommer onsdag 18. april).