– Hvis du ser på avdelingen så består den av: Molde, Herd, Fortuna, Orkanger, Byåsen 2, Trondheim-Ørn 2, Nardo, Sunndal, Surnadal og KIL/Hemne. Så kan du begynne å regne etter. Det er mange sterke lag der. Det er klart, her snakker vi om... Altså, du må berge plassen og få nok poeng til å være i divisjonen når året er omme. Det er det det handler om, sier Volden.

– På papiret, så vil det være den tøffeste sesongen, men det blir den tøffeste sesongen fordi vi da også må skolere nye spillere, fortsetter han.

Mistet sentrale spillere

Sunndal har mistet sentrale spillere i vinter. Kristin Bergslid, Gunhild Beverfjord og toppscorer Mari Gjul har alle valgt å si nei til spill for Sunndal i 2018. Spesielt sistnevnte kommer nok til å bli savnet på Sande, og vanskelig å erstatte. Hun skåret 11 mål i 2016 og 15 i 2017. Nå skal Gjul skåre mål for Surnadal/Søya/Todalen i samme divisjon.

Lagets kaptein, Mari Berset Lien, med godt over 200 kamper for Sunndal, har også valgt å trappe ned. Inn på laget har Tiril Julbø, Ane Johnsen, Emilie Aasen, Stine Berset Østby, Ingrid Haugen og Ane Julbø kommet. Ane Julbø har tidligere vært innom laget. Da som keeper. Nå er hun blitt omskolert til spiss.

– Dessverre. Sånn er det i jentefotballen. Vi klarte å beholde Malin (Wennevold Sivertsen) og Oda (Johnsen Solheim). Heldigvis. Malin studerer i Trondheim, men er da praktikant på Oppdal, så hun pendler ned til treningene. Oda er i Molde, men er her på praksis. Men hun har vært plaget med ryggen, så hun har liksom ikke fått lagt ned det treningsarbeidet som kanskje er nødvendig, sier Volden.

Han ønsker Mari Gjul lykke til i Surnadal/Søya/Todalen.

– Det går ikke an å erstatte henne. Men vi håper på å fylle opp med erstattere. Om du ikke kan erstatte Mari Gjul, så må man prøve å finne erstattere. Det er bare slik fotballen er, dessverre. Mari valgte å gå til Surnadal og det får man bare akseptere. Får bare ønske henne lykke til der hun er, sier den tidligere Sunndal-målvakten.

Lagmoral

Jentene åpner sesongen med bortekamp mot Trondheims-Ørn 2, før Fortuna Ålesund kommer til Sande i serierunde nummer to. Begge lagene kommer nok, som i fjor, til å kjempe i toppen av 2. divisjon kommende sesong. Fortuna Ålesund ble divisjonsmester i 2017, men klarte ikke å ta seg forbi kvalifiseringen til 1. divisjon. Faktisk var Sunndal ett av få lag som klarte å ta poeng fra Ålesund-laget. Gjestene ledet 4-2 etter 63 minutter på Sande, men Sunndal kjempet seg tilbake og klarte 4-4.

Det er noe trener Bjarne Volden mener laget må bygge videre inn mot kommende sesong.

– Det som var bra i fjor, var at de aldri ga opp. Det viser at vi kommer tilbake gang på gang. Jeg vet ikke om vi hadde så mange heldige seire. Men vi hadde jo en del uheldige greier. Orkanger borte. Der burde vi bare dratt det i land og vært ferdig med det. Slik er det. Noen ganger imot, noen ganger for. Men jeg synes ikke det var så mye for i fjor, sier han.

Kunne spilt i Toppserien

– Er det noen spillere fra Sunndal man må se opp for den kommende sesongen? Er det noen som kan slå gjennom og ta det neste steget?

– Det er flere av spillerne som kan slå gjennom, og som har hevet seg betraktelig. Men å nevne navn på de enkeltspillerne... Ingen nevnt, ingen glemt, svarer Volden.

Han velger likevel å rose Ine Andrea Otnes. Lagets målvakt. Hun gjør helt spesielle ting ute på banen, mener han.

– Hun betyr voldsomt mye. Det er en jente som kunne ha spilt i Toppserien, om hun hadde villet. Det handler ikke bare om at hun går dit, men det er noen ting til som må til. Men jeg ser på en del redninger. Det er faen meg ikke gutter som gjør det opp igjen. Hun er meget god og betyr mye for oss. Og vi har andre spillere som betyr mye. Men som sagt: Ingen nevnt, ingen glemt, avslutter han.