Onsdag stengte politiet av lokalet i Amfi Sunndal og forseglet med sperrebånd. Ifølge styreleder Terje Olsen i Spill Sunndalsøra AS, som eier og driver kiosken Mix Scene 1, har politiet stengt lokalet med bakgrunn i krav fra huseier. Selskapet skal skylde Amfi husleie.

- Vi er ikke helt enige med huseier om vegen videre. Men vi håper å få til et møte i neste uke, og at vi kan få klarlagt mer da, sier Olsen.

- Honnør til de ansatte

Styrelederen legger til at kiosken i butikksenteret er vanskelig å drive med overskudd. Flere har prøvd - og mislykkes. Så seint som i februar i fjor ble lokalet stengt av namsmannen og konkurs åpnet i Øra Kiosk, før nye eiere kom på banen og åpnet dørene på nytt. Olsen understreker at det ikke er snakk om konkurs nå. Ansatte ved kiosken lønnes fortsatt, i påvente av en avklaring.

Han forklarer at det i utgangspunktet ikke var kioskdrift Spill Sunndalsøra AS skulle drive med.

Sammen med en partner, Mix Molde, skulle selskapet etablere bingo- og spillehall i nabolokalet i Amfi Sunndal. Spill Sunndalsøra AS ble etablert som et holdingselskap for denne bingo- og kioskvirksomheten. Initiativtaker til å overta kiosken var partneren i Molde. Partnerne så for seg samdrift i de to lokalene. Så trakk Mix Molde seg fra samarbeidet. Ifølge Olsen har den tidligere partneren nå i stedet valgt å etablere bingo i lokaler vegg i vegg med kiosken i rosebyen, i samarbeid med en annen aktør.

- Vi ble da sittende med driften av kiosken, noe vi ikke har erfaring med, men som våre ansatte taklet meget bra. All honnør til dem, sier Olsen.

- Det har vært mange problemer på nyåret og mange utfordringer ansatte ikke skal utsettes for. Dermed er det også så viktig for oss å få dem med videre, understreker han.

Bingo- og spillehall

Driva har tidligere omtalt planene om å starte bingo- og spillehallen Route 66 i Amfi Sunndal. Planen var å åpne i desember i fjor.

- Det konseptet vi håper å kunne starte i løpet av mai, vil være helt nytt i Norge, og gjenstand for mye oppmerksomhet i media, spår Olsen. Han må imidlertid holde kortene tett til brystet foreløpig.

May Britt Kleiven Øksenvåg har tidligere sagt til Driva at det er mange som har store forventninger til Route 66.

– Kundene gleder seg, de er kjempespente. Flere har vært innom for å ta en titt, fortalte hun til Driva på seinhøsten i fjor.

Nå ser hun og de andre ansatte fram til oppstart.

- Vi er sikre på at det nye konseptet vil slå an blant gamle og nye kunder. Vi gleder oss!, sier hun.

Spill Sunndalsøra AS eies igjen av Teknobingo Scandinavia AS.