Det var munnhuggeri mellom en surnadaling og en rindaling, begge i slutten av tenåra, som utviklet seg til et basketak. De to endte på toalettet, der surnadalingen slo rindalingen gjentatte ganger med knyttet neve i ansiktet og hodet. En annen surnadaling i samme alder kom også til og delte ut flere slag mot rindalingen. Til slutt kom han seg ut av toalettet og Torshall, og fikk skyss heim av en bekjent.

Da politiet fikk vite om hendelsen, oppsøkte de rindalingen. Han hadde kraftige hevelser flere steder i ansiktet, sår og kloremerker og kuler i bakhodet.

Nordmøre tingrett konkluderer med at de to unge mennene slo forsettlig, og at det ikke var snakk om noen gjengjeldelse av forutgående kroppskrenkelse eller provoserende ytring.

Tingretten la i straffutmålingen vekt på at det er snakk om vold i ungdomsmiljø, utført på offentlig sted og under alkoholpåvirkning. De to var sammen om voldsutøvelsen på toalettet.

Rindalingen ble også slått i hodet med flat hånd av en annen surnadaling i samme alder på festen. Han trodde det var rindalingen som hadde slått til ham i hodet med ei flaske da han sto utenfor forsamlingslokalet. Da han så en person gå inn på toalettet, fulgte han etter og slo rindalingen i hodet med flat hånd.

Alle tre ble dømt for kroppskrenkelse. Den ene surnadalingen fikk 24 dager fengsel. Tingretten la vekt på at det var han som startet munnhuggeriet og voldsutøvelsen på toalettet, samt at han skal ha vært den mest aktive. Den andre fikk betinget fengsel i 30 dager, som en fellesstraff med en dom fra november i fjor for skadeverk, og på det særlige vilkår at han gjennomfører ungdomsoppfølging i Konfliktrådet. Den tredje ble dømt til å betale en bot på 5000 kroner.