Fram til for få år siden var det barnehageungene som holdt liv i bygningen som er plassert like ovenfor Nesset omsorgssenter i Eidsvåg. Nå er mange av dem som den gang var små, tilbake i lokalene som ungdommer.

– Kjempeartig, sier Oda, Chanel, Åsne, Linnea og Ida. De gikk alle i barnehagen fram til de begynte på skolen. Nå er de blitt tenåringer som setter stor pris på at det er blitt ungdomsklubb i deler av de tidligere barnehagelokalene.

Frank Stenløs er fungerende daglig leder for Grotta ungdomsklubb. Han vikarierer for Marie Teigland. Stenløs forteller om stort frammøte og stor entusiasme.

– Vi startet høsten 2016. Da hadde vi kun midler til å holde åpent en kveld i uka. Det gikk litt tregt å få ungdommene til å komme i starten. Den første tida gikk det med flere kvelder til å pusse opp lokalene. Rommene er små, men trivelige. Nå er ungdomsklubben svært godt besøkt. Det er rundt 60 ungdommer som mer eller mindre regelmessig besøker klubben. Dette fordelt på 25–30 hver kveld vi har åpent.

– Hvilke tilbud kan klubben by på?

– Dataspill er populært. Det er ellers slik at mange setter pris på å få være sammen med venner uten å drive med spesielle aktiviteter.

Ungdomsklubben holder åpent på tirsdag- og fredagskvelder. Det kommunale budsjettet holder bare til en kveld i uka. Det er midler fra den statlige tilskuddsordningen mot barnefattigdom som gjør at klubben har kunnet holde dørene åpne også på fredagskveldene.

Det ble søkt om 484.000 kroner fra ordningen i fjor vår. De fikk 200.000 kroner. Nå er pengene snart brukt opp, og både Stenløs og ungdommene er spente på om det kommer mer.

– Vi har søkt om mer midler, men er usikre på svaret. Vi håper sterkt på at finansieringen skal løse seg slik at vi kan fortsette å holde åpne dører to kvelder i uka, sier Stenløs.

Klubbmedlemmene sendte nylig et brev til kommunen der de peker på hvor viktig det er at klubben kan forsette å holde åpent to kvelder i uka. Her er brevet:

«Vi i ungdomsklubben trenger og vil ha minst to dager i uka på ungdomsklubben, etter at vi har hørt at vi bare skulle få en dag. Vi stortrives og har det kjempegøy på klubben. Dette er den beste måten for oss å møtes på og den eneste måten der alle sammen kan være sammen. Etter ungdomsklubben begynte, har vi blitt kjent med mange nye og fått nye venner. Hvis vi bare hadde en dag på klubben i uka, hadde det blitt for lite tid til å treffes og være sammen. Vi har vært på turer som blant annet: badeland, Valldal aktivitetspark, bowling. Vi var på tomrommet (ungdomsklubben på Skjevika) i lag med barn fra Midsund og Molde kommune, og ble kjent med dem. Vi setter stor pris på å dra på turer med Grotta.

På klubben har alle sammen det bra og vi har en fantastisk leder som passer på at alle sammen har det bra og at alle trives og at ingen blir utestengt. Hvis vi ikke hadde hatt klubben så har vi kommet til å ha laget bråk og styr på butikken siden vi er så mange, og det hadde vært den eneste plassen vi kunne møtes. Det øker stadig med nye og flere folk på klubben hver gang. VI MÅ HA 2

DAGER I UKA PÅ GROTTA! Dette er ungdomsklubben vår og det er helt fantastisk her,» skriver ungdommene».