Det er en regntung fredag i Trondheim, men i en av de travleste handlegatene i Trondheim er det likevel liv. Øverst i Nordregate har det denne ettermiddagen kommet opp ett knallgrønt telt, med nordmørske gloser som ”karravårrinj” og ”farkåt” på taket. Det er ”Indre på Nordre” som står på standsplass, med Sunndal og Surnadal i spissen. Formålet for dagen er å vise hva kommunene har å tilby av arrangementer og opplevelser.

Sjekk Nordmøre er ett utviklingsprogram for Surnadal og Sunndal, og har tidligere år arrangert Nordmørstreff på blant annet Dokkhuset i Trondheim. I år er det et litt annet opplegg, med stand på dagtid og Nordmørstreff på Kieglekroa på kvelden.

- Vi ønsker å sette Indre Nordmøre på kartet, rett og slett. Vi har mye å tilby i kommunene våre, og vi ønsker å profilere oss for mennesker i Trøndelag, sier kultursjef i Surnadal Lilli Husby.

13 organisasjoner fra Sunndal og Surnadal er med på Indre på Nordre i år. Disse representerer blant annet kulturliv, arrangementer og næringslivet som finns i kommunene.

I teltet hadde Elisabeth Mo og Baard Løfaldli med seg Svealihonning som tydelig falt i smak hos trønderne som stoppet opp ved det grønne teltet. Den Gode Maten var også med for å vise frem god nordmørsk mat. Ordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim, håper at Indre på Nordre vil være med på å opprettholde, og ikke minst skape ny kontakt.

- Vi er her for å skape liv og røre, og vi håper på å gjøre oss kjent for ”mannen i gata”. Vi håper at folk ønsker å besøke kommunene våre, ikke bare for å kjøpe seg hus og slå seg ned, men også for å besøke oss og oppleve de flotte tilbudene vi har innen friluftsliv, kulturliv og nøringsliv, sier Nyheim.

Nordmørsdagen fortsatte utover kvelden på Kieglekroa, hvor  bedriftene som var med på dagen fikk presentere seg og fortelle om sitt virke. Rådmann i Surnadal, Knut Haugen, håper de ser resultater av profileringen i Trondheim.

- Det er selvsagt vanskelig å måle om vi får noen resultater her og nå, men det er i hvert fall mange som ønsker brosjyrer fra oss og ønsker å ta en prat om Nordmøre, sier han.