VårBrus er en del av programmet i «Den kulturelle spaserstokken 2018», og som vanlig var den årlige og vårlige VårBrus-konserten i Valsøyfjord kirke sammensatt av en rekke lokale aktører, i tillegg til en profesjonell musiker.

Årets profesjonelle var Jo Sverre Sande, som har gjort stor suksess som musiker de siste åra. Rindalingen, som både skriver og framfører låter på rindalsdialekt, har nå etablert seg godt og blitt en folkekjær artist, og i helga gledet han altså publikum under årets VårBrus.

Men her var det mye mer å glede seg over, både av musikk og sang. De som bidro med flere sanger og låter var det velkjente Halsakoret, vokalgruppa Kviin, Halsa og Valsøyfjord musikkorps, Ingeborg Dønheim og Sirilinn Fri. Sistnevnte fra Hemne kulturskole.

– VårBrus-konserten i Valsøyfjord kirke er alltid en flott opplevelse med mye fin sang og musikk, og årets VårBrus var heller ikke noe unntak i så måte. Det sier en av dem som satt blant publikum denne søndagen.

Akkompagnert av orgel og trompet ble konserten avsluttet med at alle sang «No livnar det i lundar» av full hals. Våren er vel herved «åpnet». Velkommen er den i alle fall.