Fredag var det klart for presentasjon og kåring av vinnere i den lokale Innovasjonscampen i Halsa, der gruppene fikk et kvarter hver til å presentere sine bidrag i amfiet ved Halsa barne – og ungdomsskole.

– Innovasjonscampen er et årlig våreventyr i skole og samfunn! Det er alltid like moro å arrangere dette, og elevene er ivrige. Det motiverer å løse oppgaver fra – og for «den virkelige verden». Det sier rådgiver næring og kultur, Ragnhild Godal Tunheim.

Av åtte ulike oppgaver var det oppgaver gitt av Baarsetøya strandhoggplass, prosjektet «Lokalmat i Halsa», samt Heimstad snekkeri, som elevene valgte seg ut til å jobbe videre med.

Oppgaven som vinnergruppa hadde valgt var gitt av Baarsetøya Strandhoggplass og dette gikk ut på følgende: «Lage et selvkonstruert kubbespill av materialer fra skogen kubbespill av materialer fra skogen og som og som skal tåle å brukes ute».

Juryens begrunnelser for førsteplassen var at denne gruppa hadde en god logg og presentasjon, at de holdt seg til oppgaven, at oppgaven var godt utført – og at spillet – som nesten er ferdig – kan produseres og selges.

– Vi gleder oss til å komme på Baarsetøya for et slag «rubb», sier Peter Kristjan Vaagland, Ingebrigt Henden og Liv Bjerknes, som utgjorde juryen.

Andreplassen gikk til gruppa med Leif Martin Rambø Johnsen, Simen Taknes Kanestrøm, Torstein Svensli Sæter, Miloz Adam, som valgte oppgaven fra prosjektet Lokalmat i Halsa. Oppgaven her gikk i grove trekk ut på å komme med innspill og forslag til hvordan arbeidsgruppa i prosjektet skal gå fram for å skape en effektiv og kreativ løsning for salg av lokalmat.

Premiene er at elevene i vinnergruppa får kjøre 3 heat hver på gokartbanen i Halsa, mens de som fikk andreplassen får 2 heat, og alle øvrige deltakere ett heat hver.

– Vi oppfordrer klassen til å arrangere en grillkveld med gokartkjøring der premiene brukes, sier Godal Tunheim.

Vinnerne og resten av elevene i 9. klasse gleder seg nå til den regionale Innovasjonscampen som foregår på Averøya 7. mai.