Pressemelding fra TINE:

Mari Oline Storås og Ivar Myklegard fra Rindalsskogen har mottatt Mjølkespannet for å ha levert elitemelk sammenhengende i minst 25 år. Dette er en ny hedersbevisning TINE har innført i år.

Utdelinga fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm mandag 23. april i forkant av TINE sitt årsmøte.

Kravet for å motta Mjølkespannet er å produsere elitemelk sammenhengende i minst 25 år uten en eneste feil.

Fortsatt blir Sølvtina delt ut til melkeprodusenter som leverer elitemelk i samanhengande 15 år.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som sier noe om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester. Dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Bønder som klarer å levere elitemelk kvar eneste dag i 25 år, blir hedret med Mjølkespannet.

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelinga på Lillestrøm mandag kveld 23. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkinga norske melkebønder kan få for melka, og over 9 100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive mjølkespannet i sølv.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Mjølkespannet er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Les også: Hedret for topp melkekvalitet i 15 år