I dag, lørdag, er det den store strandryddedagen, som markerer avslutninga på strandryddeuka.

Strandryddedagen er en kollektiv ryddedugnad som har vært organisert av Hold Norge rent siden 2011.

– I fjor deltok nesten 49 000 frivillige i ryddeaksjoner på strendene langs kysten og i innlandet. Oppmøtet var rekordstort, og en økning på over 160 prosent fra året før, sier daglig leder Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent.

Til tross for rekorden i fjor, er man på god veg mot ny rekord i år!

Torsdag denne uka arrangerte også NRK stor ryddedugnad, og inviterte alle i hele landet til å bli med.

Driva har fått bilder fra flere ivrige ryddere den siste uka:

Kay Edvin Sættem Nessæther sender et bilde som er tatt fra lørdagens strandryddeaksjon i Bøfjorden.

Emrik Haugen Nessæther, Leander Hårstad Bøe, Miriam Hårstad Bøe og Tiril Haugen Nessæther fant blant annet plast, gamle madrasser og masse annet rot og rask, skriver de i en e-post til Driva.

Sande skole i Sunndal forteller at de har hatt søppelryddedag. Alle trinn deltok, på forskjellig vis. Noen hadde temadag om kildesortering, mens andre var ute og ryddet. På bildene kan du se elever på 1. og 4. trinn, som var ute og ryddet nærområdet rundt skolen - Drivapromenaden, vektstasjonen/Skjøllend/Fagerhaugene og ned til kirkevegen og i skolevegen og skolegården.

Tredal Vel i Sunndal arrangerte stor dugnad for plukking av søkkel i hele området vest for Driva onsdag kveld. Det var cirka 30 personer som meldte seg til innsats, og ifølge mailen vi har fått, var de fleste aldersgrupper representert - fra ettåringen til pensjonisten.

Det ble plukket i et par timer, og resultatet ble en halv container med søppel!

- Til tross for all oppmerksomheten rundt skadevirkninger av plast i naturen, er det fortsatt skuffende mye plast å finne, skriver Tredal Vel i mailen. Smørbokser, mye plastflaser, husholdningsavfall og lignende, lister de opp, og minner om at det er gratis å levere plast - og man attpåtil får betalt for å pante flasker!

- Nesten litt rart at det skal være nødvendig å kaste fra seg ute!

Tredal Vel forteller også om mange poser med hundebæsj langs vegene - som hundeeiere kaster fra seg i naturen i stedet for å ta med heim eller til søppeldunk i nærheten.

- Et par av de oppmøtte plukker plast og annen søppel jevnlig, og tar ofte med seg bæreposer med søppel hjem etter å vært på luftetur med hunden.

For en del år siden var det tradisjon at Tredal Vel arrangerte dugnad med søppelplukking i området vest for Driva, også nord for fv. 62. Etter å ligget brakk i noen år, er det nå aktivitet i Tredal Vel (Hønhuset) igjen, og responsen på årets dugnad var veldig positiv, heter det videre i mailen.

Franzefoss Gjenvinning AS og T. Ottem Transport AS sto for utlån av container, samt henting og håndtering av avfallet som ble samlet inn, og Tredal Vel gir dem en stor takk og tommel opp!

4. klasse ved Tredal skole i Sunndal deltok også på søppeldugnaden 3. mai. Elevene plukket søppel langs turstien på Håsøran, får Driva melding om fra kontaktlærer Bente Svensli.

Driva vet at det pågår og har vært arrangert søppelrydding flere steder i distriktet - send oss dine bilder, da vel!

Redaksjon@driva.no