Er du ute etter en brukt hytte eller fritidsbolig i regionen? Og skal den ikke koste flesk? Eller vil du ha alle fasiliteter og er villig til å betale for det?

Det er ikke et stort antall hytter som ligger til salgs på nettet i Drivas nedslagsfelt. På finn.no ligger sju hytter til salgs i Nesset, 10 i Sunndal, sju i Rindal og ni i Surnadal. Flest er det i Halsa; her er 12 fritidsboliger eller hytter til slags.

Dyre hytter

Et søk på finn.no viser at det bare er to hytter å finne under en pris av 800.000 i Nesset; to hytter ligger på mellom seks og sju hundre tusen. De fem andre har priser på mellom en og fire millioner. Den dyreste er i Buvika til 3,7 millioner, men da får du til gjengjelde skikkelig bad, hvitevarer og vaskerom, samt nydelig utsikt.

– En flott hytte, dette er den komplette hyttedrømmen, sier eiendomsmekler Gro Østby i Eiendomsmegler 1 til Driva.

– Er etterspørselen etter hytter stor?

– Ja, det er jevn etterspørsel. Det vi ser er at prisen må være riktig for kjøperen, sier Østby. Hun opplyser at de har solgt jevnt med hytter i Nesset i år. Tidligere i år solgte de noen for rundt en million, og i sommer solgte de to i Langfjorden hyttefelt.

– God standard

Østby mener de såpass høge prisene i Nesset kommune gjenspeiler den gode standarden på hyttene:

– Det er gjerne nye hytter med veldig god standard og fin beliggenhet. Det er fint tillaget rundt hyttene, som like gjerne kan kalles fritidsboliger, sier Østby.

Hun sier at finn.no er den store søkeportalen og at de legger ut alle eiendommer og hytter der. I tillegg legger de dem ut på sin egen heimeside. Den nest dyreste hytta i Nesset er å finne på Boggestranda til 3,3 millioner kroner. Her får du ei familiehytte på 108 kvadratmeter med fjordutsikt. Du kan også få kjøpt ei lita eldre hytte på 49 kvadratmeter som ligger ved sjøkanten i Bjørnsonfeltet. Prisen er på kroner 950.000.

Hyttedrømmen

I Sunndal finner du også varierte hyttepriser på opp til rundt tre millioner.

Den dyreste ligger på litt over tre millioner og er i Ålvundfjord. Her kan du få en behagelig hytteopplevelse, med lyse rom, moderne innredning, varmekabler, og pent bad.

I Surnadal er den dyreste hytta på finn.no på 1,65 millioner. Den er på 65 kvadratmeter og ligger i Bæverfjord.

Går du med en hyttedrøm ved sjøen? Da kan ei i Bøfjorden være et alternativ; for 649.000 kroner kan du få ei med innlagt vann og strøm.

Noen rimelige

Har man begrenset med midler til hyttekjøpet er det mulig å oppnå hytteidyll og fredfulle opplevelser i naturen både vinter- og sommerstid til priser under en halv million: I Sunndal kan du finne en hytte til kroner 425.000. Den ligger i Torbudalen, og er på 28 kvadratmeter.

– Hytta ligger på et fantastisk sted med spektakulær natur, det er vilt og vakkert, men jeg bor dessverre for langt unna og må selge den, sjøl om det er med tungt hjerte, sier selger Trude Wangsvig.

I Nesset er den billigste hytta på kroner 680.000 kroner og den ligger på Eidsvågfjellet.

I Surnadal er den rimeligste hytta på 490.000, og den ligger på Nordmarka. I Rindal kan du få ei hytte i Lomunddalen til kroner 320.000. Den billigste hytta i kommunene vi har kikket på finner vi i Betna i Halsa; til kroner 250.000. Hytta ligger 600 m fra hovedvegen.

– Det er fine turmuligheter i området, fiskemuligheter både i sjø og ferskvann. Et rolig område uten andre hytter i nærheten, forteller hytteselger Jan Eivind Haugen.