Sollid Mek. verksted AS i Surnadal har hatt en fin utvikling siden «generasjonsskiftet» ved bedriften i 2012.

Sollid Mek. Verksted AS er et meget allsidig mekanisk verksted. I all hovedsak er det deleproduksjon og service som utgjør hovedtyngden av arbeidet; produksjon av reservedeler til all slags industri både på land og offshore, alt fra Subsea til små deler for gassproduksjon.

Næringen lokalt er også viktig, verkstedet yter service og nyproduksjon både til lokal industri, entreprenører og landbruk, gassindustrien, aluminiumsindustrien og maritim industri.

Fleksibilitet et stikkord her, og Sollid Mek. har alltid hatt rykte på seg for å være en god og stødig bedrift. Ofte anbefaler kundene denne bedriften videre til andre bedrifter, og slik baller det på seg og resulterer i økt oppdragsmengde, både på land og til sjøs.

– Vi får mye skryt for at vi er fleksible, at vi kjapt kan endre oss, altså snu produksjonen kjapt og levere varene i løpet av noen dager. Fleksibilitet og god service er noe kundene vet å verdsette, fastslår medeier og daglig leder, Steinar Skrøvseth.

Mer offshorearbeid

Sollid Mek er med i IN2offshore-samarbeidet, og håper gjennom dette å kunne samle kunnskap og erfaringer som gjør dem i stand til å posisjonere seg slik at de kan kapre en del av de jobbene som finnes i offshoremarkedet.

Blant annet har bedriften inngått en rammekontrakt med Siemens, som gjelder både on- og offshoreprodukter.

– Var ute på Oseberg Sør et par turer i vinter, der vi foretok oppmåling av rør og support som grunnlag til videre produksjon. Så utførte vi detaljprosjektering og prefabrikkering her, før vi sendte det ut til Oseberg igjen og var der ute og installerte og overleverte til sluttkunden, forteller Skrøvseth.

Nå venter de på nye offshoreoppdrag gjennom Siemens, som har forespeilet bedriften et par oppdrag i året.

– Vi har i alle fall fått foten innenfor i offshoreindustrien nå, men vi lever ikke av det enda, for å si det sånn, sier Skrøvseth.

Søker investorer

Verkstedbedriften har også laget mange ulike prototyper til kunder rundt hele landet, jobber de gjerne får som følge av sitt gode rykte.

– Dette er jobber vi har fått på det viset at våre kunder har anbefalt oss videre til andre, forteller Skrøvseth.

For eksempel er dette den eneste bedriften i landet som hittil har maskinert en såkalt «Conduit male sub»; dette er Subsea utstyr som står nedover på riseren, en slags hurtigkobling mellom hver riserene og har til oppgave å transportere olje ned til borekrona.

Alt i alt har det vært jevn vekst både i omsetning og antall ansatte siden Skrøvseth, sammen med Gaute Ranes og Rune Sollid, overtok styringa i 2012. Noe han naturligvis er godt fornøyd med. Totalt teller de nå elleve ansatte.

– Nå har det vært et litt rolig marked en stund da, men dette er på tur til å ta seg opp igjen. I rolige perioder produserer vi for å bygge opp lageret litt igjen, så det har aldri vært snakk om permitteringer eller noe sånt, forklarer han.

Nå er det ISO-sertifisering på gang; ISO 9001, et arbeid som er planlagt ferdigstilt i løpet av året.

– Vi har ellers så mange planer. Nå er vi litt i dialog med investorer, både for å få mer faste arbeidsoppdrag gjennom disse, og for å få inn kapital. Så dersom noen synes at dette virker interessant, så må de gjerne ta kontakt, avslutter Skrøvseth.