Aschehoug og Tigerforlaget kjører nå i gang Debutantfestivalen, som skal være en arena for å fremme nye, norske forfattere for et større publikum. Arrangementene vil foregå på Kulturhuset på Youngstorget og Eldorado bokhandel, sier forlagene i en pressemelding.

Festivalen vil være en del av Oslo Bokfestival allerede i høst, og stå i hovedprogrammet.

- Vi fikk en god idé, har kastet oss rundt, og laget seks svært interessante programposter, sier Tiger Garté i Tigerforlaget.

Garté har sammen med Marius Hjeldnes og en gruppe litteraturinteresserte invitert både allerede kjente og ukjente nye forfattere til festivalen, sammen med de mest profilerte forfatterne, som skal lede flere poster. Deriblant Selma Lønning Aarø, Inger Merethe Hobbelstad og Hans Olav Lahlum.

Garté forteller til Driva at de også jobber med å kunne dele ut en Debutantpris som del av Debutantfestivalen fra neste år.

- Denne festivalen skal vokse for hvert år, og forhåpentligvis bli en viktig faktor for at litteraturrekrutteringen blir stadig bedre, forteller Garté.

Forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs i Aschehoug sier følgende om satsingen:

- Med debutantfestivalen ønsker Aschehoug og Tigerforlaget å synliggjøre alle nye stemmer. Debutanter fortjener alltid oppmerksomhet.

Den første Debutantfestivalen går av stabelen fredag 12. og lørdag 13. september i år.