Tove Merete Schei har tatt initiativet til revydugnad til høsten. Tittelen "Hæstlatter" har sjølsagt dobbel betydning på surnadaling både med hentydning til årstida og til dette å knegge som en hest.

Det ble litt att og fram for å finne ei helg som passet, og de endte opp på månedsskiftet oktober/november med forestillinger på fredag og lørdag.

Framfor å legge revyen til Storstuå, valgte de å kjøre en litt mer intim variant med småbord og ei lita scene i Den Glade Laks på Thon Hotell Vårsøg. Poenget er å lage to helaftens kosekvelder for publikum.

- Da tilbyr vi en pakke med buffé i Restaurant Horisonten før vi flytter over i Gla'laksen og revyforestilling. Og etter revyen blir det fest til musikk av Perikom, opplyser restaurantsjef Øyunn Fugelsøy Aune.

Restaurantsjefen viste sjøl solide revytakter under siste Svarrabærjerevy, og vi kan håpe å få se henne på scena også under Hæstlatter.

Tove Merete Schei forteller at de har hatt møte med representanter for samtlige revygrupper i nærområdet, og at vi får innslag fra Svarrabærje, Rindal revy- og teaterlag, Bøfjordrevyen, Todalsrevyen og Øverbøgda Teaterlag.

- I tillegg har vi fått en etterspurt gjesteartist i Ola Hage (les Håggå) fra Otta. Han gestalter blant annet figuren Magda Jeanette Roquefort eller Røysheimsgamla. Det er virkelig noe å le seg frynsete av, sier hun.

Øyunn Fugelsøy Aune understreker at det er begrenset med plasser i Gla'laksen, og at billettsalget allerede er i gang.

- Det kan være lurt å være ute i god tid for å få plass. Vi har nemlig fått flere forespørsler om billetter allerede før salget startet, sier hun.