Joseph Kungu Bacha og Daniel Mbugua Ngugi kom til Rindal så seint en kveld at de måtte bare gjøre som de har gjort så mange ganger før – overnatte i bilen.

Morgenen etter hadde de vært inne på Coop Prix for å handle mat, da de på veg ut av butikken møtte en dame.

– Hei! Var det ikke dere jeg leste om i Driva nettopp?

Sånn ble de kjent med Bodil Korshamn. Etter at praten var kommet vel i gang, inviterte hun de to kenyanske studentene med seg på 3 Venner på et måltid mat. De fortsatte å prate og ble enda bedre kjent.

Da Bodil fikk høre at de pleide å sove i bilen, spanderte hun overnatting ved Saga Trollheimen Hotell.

Men så viste det seg at de skulle være her en stund og ikke bare en natt. Da inviterte hun dem like godt heim til seg og mannen Birger på Stomprød i Romundstadbygda.

I løpet av oppholdet i Rindal ble dette basen mens de brukte ettermiddagene til å dra rundt og selge bøker.

Historien om Bodil er bare én av flere slike historier de kan fortelle om mennesker som har tatt dem inn både i sine hjem og sine hjerter.

At det hadde stått om dem i Driva, om at de er studenter som kommer til Norge for å selge bøker for å finansiere studiene heime i Kenya, gjorde også sitt til at det ble lettere å ta kontakt.

– Jeg følte liksom at jeg kjente dem litt etter å ha lest om dem, sier hun, men jeg hadde nok ikke gjort dette hvis det viste seg at de bare var her for å utnytte naive nordmenn til egen vinning. Det var først da jeg hadde pratet med dem og funnet ut hvor kunnskapsrike og interessante mennesker de var at det ble naturlig å be dem med heim, sier hun.

De to bokselgerne har tatt med seg eksemplaret av Driva rundt og vist fram til folk de har ringt på hos. Daniel forteller at dette har fungert som noe av en døråpner.

Og i Rindal ble Lomundal det store markedet.

– På en god dag selger jeg vanligvis åtte bøker. I Lomundal solgte jeg 18. Det er det meste jeg har solgt i løpet av én dag noen gang, sier han.