En låve på Øyamoan i Surnadal kal bli drømmenes teater for unge norske musikere. For DreamFarm markedesfører sitt lydstudio som et rimelig og kvalitativt godt alternativ til de allerede etablerte studioer.

Låven er slik at den kan betegnes som en katedral for å spille inn livemusikk og spesielt med store ensembler og kor, noe som nesten ikke finnes muligheter for i andre norske studioer.

I tillegg til den unike naturen kan DreamFarm markedsføre den viktigste forutsetningen for å skape god musikk. Stillheten.

- En engelsk professor sier stillheten er årsaken til at Norge fostrer så mange internasjonale stjerner. Musikerne krever ro for å kunne høre musikken i seg. Surnadal er omtrent den stilleste plass på jord, sier styremedlem Roald Boge i DreamFram.

Karene bak DreamFarm, Ola Langli, Rolf Paulsen og Frank sPoon Botten, er i gang med innspillinger allerede fra nyttår. Byggingen av studioet foregår på dugnad, men selskapet håper å kunne dra i land ei støtte på 500.000 kroner.

- Musikere søker seg veldig ofte ut av byene for å skape musikk, og de aler fleste studioene i Norge er i byer, sier Boge.

Byggingen foregår i etapper og skal være helt ferdig om tre år. Da skal studioet også kunne mastre musikk og ha mulighet til å ta både store lyd og bildeproduksjoner.

- Vi har stor tro på å lykkes med dette prosjektet, noe som vil bidra til å markere kulturbygda Surnadal enda tydligere, skape arbeidsplasser og inntekter til regionen, sier Boge.

I dag er de nærmeste studioene i Midt-Norge i Trondheim og Giske. Orienteringen blei gitt til formannskapet i Surnadal der også Bergsvein Brøske var til stede for å orientere om framdrift for fjordkryssing.