Tommy Fossum og Petter Erik Innvik, som med Sunndal kommune som oppdragsgiver ga ut boka «Hundre år i Sunndal» i fjor, ønsker å følge opp med ei ny bok. Denne boka skal ha glimt fra hendelser fra 1814 og fram til i dag.

Forfatterne søker Sunndal kommune om 200.000 kroner i støtte til prosjektet fra Sunndal kommune.

– Vi har blitt oppfordret av mange til å følge opp Hundreårsboka, skriver forfatterne i søknaden til kommunen.

– Det har vi også lyst til etter den gode mottakelsen, men det er på det rene at det er umulig å lage lokale bøker av et slikt omfang uten økonomisk støtte.

De to viser til at bare trykkingen av en liggende bok i et opplag på 2500 eksemplar beløper seg til vel en halv million kroner.

– En av grunnene til at vi er motiverte til å gå på med en ny bok, er at vi har et stort antall bilder som fortjener å komme mellom stive permer. Bare de siste ukene har vi kommet over og digitalisert nærmere 9000 bilder fra Sunndal, røper de to i søknaden.

De ser for seg at den nye boka skal få mellom 300 og 500 sider, skal starte med 200-årsfeiringen for Grunnloven, der øksendalingen Jonas Rein vil være den naturlige inngangen.

– Boka er tenkt å komme ut før jul i 2014, eventuelt 2015, og vil dermed få med markeringer i kommunen i 2014, som åpningen av tunnelen i Oppdølsstranda.

Boka har et budsjett på 1,16 millioner kroner. Forfatterne har estimert å selge 2500 bøker a 330 kroner. Det budsjetteres med et honorar til forfatterne på til sammen 400.000 kroner.

Driva har tidligere skrevet om at forstanderskapet i Sunndal Sparebank har vedtatt å bidra med 100.000 kroner for å få ut boka.